Sociaal ondernemen

Participatiefonds Trividend Provincie Antwerpen cv

Trividend Provincie Antwerpen cv biedt renteloze leningen voor zowel duurzame als sociaal innovatieve projecten in de brede zin van het woord. Het creëren van tewerkstelling voor kansengroepen en/of de samenwerking met maatwerkbedrijven blijft wel een belangrijke voorwaarde om van de leningen gebruik te kunnen maken.

NOT MY CUP OF TEA - Financiering voor sociale ondernemers

Toegang tot financiering is belangrijk voor sociale ondernemers, maar de juiste financiële partner vinden is niet altijd eenvoudig. Daarom ondersteunt de Provincie Antwerpen het project 'NOT MY CUP OF TEA' waarin de rollen worden omgedraaid en de financiers zichzelf in een korte pitch voorstellen aan de ondernemers. Achteraf krijgen ondernemers de kans om in gesprek te gaan met de verschillende organisaties.

Deelnemende partners: Trividend, Trividend Provincie Antwerpen, SoCrowd, Hefboom, Lita.co, Solifin

Blijf je hiervan graag op de hoogte of ontvang je graag een uitnodiging voor de volgende editie? Mail dan naar wim.deweerd@provincieantwerpen.be

Adviesraad sociaal ondernemen

Naast financiering werken we ook aan kennisdeling. Elke maand geven we de kans aan 3 sociale ondernemers om hun idee of uitdaging voor te leggen aan een pool van experten. Op één uur tijd ontvangen de ondernemers een hele hoop informatie, tips en tricks, contacten etc. die hen verder kunnen helpen in het uitwerken van hun business plan.

Ben jij een sociale ondernemer en loop je ergens tegenaan of wil je jouw idee eens aftoetsen bij diverse experten? Neem dan zeker een kijkje op de website.

De adviesraad vindt in principe plaats elke tweede dinsdag van de maand van 9u tot 12u (behalve in de zomervakantie).

Een Europees Netwerk

European Social Economy Regions (ESER)

We organiseerden in dit verband al verschillende activiteiten. In 2021 tekenden we ook in op twee thematische onderdelen:

  • ESER4Skills: ESER partners met ervaring in bijscholing & herscholing werken via ronde tafels aan de uitdagingen in het kader van het Pact for Skills. 
  • ESER4NEB: ESER partners leveren een bijdrage aan de uitbouw van het New European Bauhaus (een beweging op vlak van duurzaam bouwen, geïnitieerd door de Europese Commissie).

Resilient Regional Ecosystems for Social Impact

Het project werd uitgevoerd in 2021 en bestond uit verschillende internationale events waarin we goede praktijken deelden over de grenzen heen. We betrokken hierbij ons eigen lokale netwerk. 

De andere projectpartners zijn: de Gemeente Den Haag (lead partner), Regio Hannover (Duitsland), stad Aalst (België), het Efeler District (Turkije), Social Enterprise NL en het Euclid Network. 

Impact Ecosystems Network (IEN)

In het najaar van 2021 sloten we ook aan bij het Impact Ecosystems Network (IEN), een wereldwijd netwerk dat recent gelanceerd werd vanuit Amsterdam Impact tijdens het Social Enterprise World Forum 2021.

Zoek je informatie over Europese subsidies? Bezoek onze pagina Europese fondsen.

Heb je een vraag?

Ben jij een sociale ondernemer en ben je benieuwd wat we nog meer voor jou kunnen betekenen? Ben je als ondersteunende organisatie op zoek naar een partner of ben je op zoek naar een partner voor jouw Europees project? 

Contacteer ons: