Ontdek alles over Lana haar stage

publish date
19.06.2023

Van 27 maart tot 16 juni 2023 deed Lana stage bij Europa Direct. Lana is 23 jaar en studeert communicatiemanagement aan de Erasmushogeschool Brussel. Benieuwd naar hoe Lana gegroeid is tijdens haar stage en wat ze heeft bijgeleerd? Lees dan vooral verder en bekijk zeker ook haar stagevlog. 

Hoe heb je je stage bij Europa Direct ervaren?

Mijn stage bij Europa Direct is een waardevolle ervaring geweest. Als studente communicatiemanagement aan de Erasmushogeschool Brussel heb ik tijdens mijn stage van 27 maart tot 16 juni 2023 zowel mijn professionele vaardigheden als mijn persoonlijke groei kunnen ontwikkelen. Het was een periode vol uitdagingen, leermogelijkheden en positieve ervaringen.

Waarom heb je gekozen voor Europa Direct als stageplaats?

Ik koos specifiek voor Europa Direct als stageplaats vanwege de aantrekkelijke vacature die ik online tegenkwam. Als communicatiestudent sprak de beschrijving in de vacature mij direct aan. Het leek perfect te passen bij mijn interesses en vaardigheden.

Hoe heb je Europa Direct gevonden als stageplek?

Ik heb Europa Direct gevonden via student.be, een platform dat ideaal is voor studenten die op zoek zijn naar de perfecte baan, stageplaats of studentenjob. Het was een handige en efficiënte manier om mijn stageplek te vinden.

Was je al bekend met Europa Direct voordat je aan je stage begon?

Nee, voordat ik aan mijn stage begon, was ik niet bekend met Europa Direct.

Wat heb je tijdens je stage bij Europa Direct geleerd?

Tijdens mijn stage bij Europa Direct heb ik veel geleerd op zowel professioneel als persoonlijk vlak. Ik heb mijn communicatievaardigheden verder ontwikkeld, geleerd om effectieve communicatiestrategieën toe te passen en ervaring opgedaan in het werken binnen een professionele omgeving. Daarnaast heb ik ook kennis opgedaan over de Europese Unie en haar instellingen, wat mijn begrip van het Europese beleid heeft vergroot.

Welke taken vond je het leukst om te doen tijdens je stage?

Ik heb verschillende taken uitgevoerd tijdens mijn stageperiode, maar de taken die ik het leukst vond waren het creëren van content voor verschillende communicatiemiddelen en het mede organiseren van events. Ik genoot ervan om informatieve en inspirerende boodschappen te creëren en zo bij te dragen aan effectieve communicatie binnen de organisatie.

Wat vond je het meest uitdagend of minder leuk tijdens je stage?

Ik was niet meteen vertrouwd met het schrijven van persberichten of artikelen, dus dit was voor mij wel even zoeken. Uiteindelijk heb ik hier ook van geleerd en is mijn schrijfvaardigheid nu verbeterd.

Wat vond je het hoogtepunt van je stage?

Het hoogtepunt van mijn stage bij Europa Direct was de unieke kans die ik kreeg om enkele inspirerende persoonlijkheden te ontmoeten en mee samen te werken. Eén van de hoogtepunten was het 1-op-1 interview dat ik mocht afnemen met niemand minder dan Frank Deboosere, de voormalige weerman voor de VRT. Het was een geweldige ervaring om hem te kunnen spreken en zijn inzichten te delen over het belang van het klimaat. Daarnaast heb ik ook de gelegenheid gehad om Riadh Bahri, een gerenommeerde journalist en presentator, te ontmoeten. Bovendien was het werken met het fantastische team van Europa Direct op zichzelf al een hoogtepunt. De collegialiteit, het enthousiasme en de professionele ondersteuning die ik heb ervaren, hebben mijn stageperiode extra bijzonder gemaakt.

Hoe ga je deze stage-ervaring in de toekomst nog kunnen gebruiken?

Deze stage-ervaring bij Europa Direct heeft me waardevolle kennis en vaardigheden opgeleverd die ik in de toekomst kan benutten. Ik heb geleerd hoe ik effectief kan communiceren binnen een professionele omgeving en heb inzicht gekregen in de werking van een organisatie rond Europese aangelegenheden. Deze ervaring zal van pas komen bij toekomstige communicatieprojecten en bij mijn verdere loopbaanontwikkeling.

Zou je een stage bij Europa Direct aanraden aan anderen? Waarom wel/niet?

Absoluut! Ik zou een stage bij Europa Direct ten zeerste aanraden aan anderen. Tijdens mijn stageperiode ben ik constant gestimuleerd en ondersteund om mijn vaardigheden en kennis verder te ontwikkelen. Het team van Europa Direct was betrokken en enthousiast, waardoor ik me altijd welkom voelde. Bovendien bood Europa Direct mij de kans om mee te werken aan boeiende projecten en te leren over de Europese Unie op een praktische en inspirerende manier.

Hoe ziet een gemiddelde dag eruit als stagiair bij Europa Direct?

Een gemiddelde dag als stagiair bij Europa Direct was zeer divers en dynamisch. Ik werkte mee aan verschillende taken, zoals het creëren van content voor sociale media, het schrijven van persberichten en het mede-organiseren van evenementen. Mijn dag begon meestal met het doornemen van mijn takenlijst en het plannen van mijn prioriteiten. Doorheen de dag had ik de mogelijkheid om aan mijn taken te werken en een gezellige middagpauze te houden met mijn collega’s. Het was een stimulerende omgeving waarin ik mijn vaardigheden kon ontwikkelen en bijdragen aan de communicatiewerkzaamheden van Europa Direct.

Ben jij nog op zoek naar een stage voor het voorjaar van 2024? Bekijk dan zeker onze stagevacature.

Gelieve marketing cookies te accepteren om deze video te bekijken.