KOPPEN - Portretten uit de provinciale kunstcollectie

KOPPEN - fragment opstelling in de kunstinstallatie in het provinciehuisction'

In het voorjaar van 2023 wordt het portret van gouverneur Cathy Berx toegevoegd aan de portrettengalerij der gouverneurs. Het schilderij is van de hand van de Antwerpse Naima Aouni.

De galerij op -1 van het provinciehuis is vrij toegankelijk op werkdagen.

Het nieuwe gouverneursportret vormde een mooie gelegenheid om in de provinciale collectie op zoek te gaan naar uiteenlopende voorstellingen van personen. Deze verzameling ‘koppen’ presenteren we hier in haar grote diversiteit van genres en technieken.

Naast een reeks zelfportretten door kunstenaars tonen we afbeeldingen van gekende personen: figuren uit de sport, de politiek, of de culturele wereld, of personen uit de onmiddellijke omgeving van de kunstenaars. Daarnaast zijn er nog de vrije voorstellingen van menselijke hoofden en de personificaties van abstracte begrippen.

Het Antwerpse Vertrouwenscentrum voor Kindermishandeling stelt voor ‘KOPPEN’ een sculptuur van Sofie Muller ter beschikking.

Deze presentatie is een vierde interventie in de kunstinstallatie Every Collection Hides Another Collection - een ontwerp van Nico Dockx - waarin de provincie haar kunstcollectie in wisselende opstellingen toont.

Gratis te bezoeken van 14 november 2022 tot 10 maart 2023, tijdens de openingsuren van het provinciehuis: op werkdagen van 8 tot 18 uur. 

Erica Chaffart - Bedouin
Erica Chaffart - Bedouin
Hugo Heyens – ‘Ferre Grignard - de Ferre in de Muze’
Hugo Heyens – ‘Ferre Grignard - de Ferre in de Muze’
Sofie Muller - AL/XXVIII/16
Sofie Muller - AL/XXVIII/16
Alice Eckermans - Vrouw met biddend kind
Alice Eckermans - Vrouw met biddend kind
Ernest Denis - Stan Ockers
Ernest Denis - Stan Ockers
Sam Dillemans - Zelfportret
Sam Dillemans - Zelfportret

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze mailing en blijf op de hoogte van collectiepresentaties en andere activiteiten rond de kunstcollectie van de provincie Antwerpen. De mailing sturen we ongeveer vier keer per jaar uit.