Aanbod voor lokale besturen

Stevig Antwerps engagement

Bosherstel en bosbescherming in Peru

De provincie Antwerpen gaat het engagement aan om vanaf 2020 als organisatie klimaatneutraal te zijn. Hiervoor gaat de provincie Antwerpen een samenwerking aan met BOS+ om jaarlijks 4000 ton CO2 te compenseren door de aanplant van 72 hectare bomen in het Amazonewoud. Dit als laatste stap, na het beperken van de CO2 uitstoot van de eigen organisatie.

Daarnaast beschermt de provincie Antwerpen 60 000 ha tropisch woud, een gebied vergelijkbaar met de totale bosoppervlakte die onze provincie rijk is.

Opkweek van plantgoed in Amazonewoud, Peru
Opkweek van plantgoed in Amazonewoud, Peru

Sterke mondiale projecten met voordelen voor de lokale bevolking

Deze inzet op biodiversiteit, bosherstel en bosbescherming in Peru is steeds gekoppeld aan de duurzame socio-economische ontwikkeling van de lokale bevolking.

Op deze manier gaan het streven naar globale klimaatdoelen en mondiale samenwerking hand in hand. Een win-win voor natuur én mens!

Lokaal ondersteunt mondiaal

Heel wat steden en gemeenten delen het provinciale engagement voor een beter klimaat, voor meer en beter bos en een gezondere biodiversiteit, in de eigen regio en wereldwijd.

Via een aansluiting bij het BOS+ project kunnen lokale besturen dit engagement waarmaken door te investeren in bosherstel en bosbescherming in Peru.

Daarnaast is klimaatneutraliteit en vervolgens klimaatpositiviteit een ambitie van talrijke overheden. Als aanvulling op de beperking van CO₂-uitstoot en bosaanplant op het eigen grondgebied (na te gaan door de gemeentelijke broeikasgasinventaris) kunnen lokale besturen, door aansluiting bij het BOS+ project, bijkomend aan CO₂-compensatie doen via bosherstel in het Peru.

Elk deelnemend lokaal bestuur kan bovendien via de provincie rekenen op uitwisseling en netwerking met andere betrokken lokale besturen en BOS+ omtrent dit engagement.

Met dit project zetten we in op de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen, SDG’s: ‘1 strijd tegen armoede’, ’13 klimaatactie’ en ‘15 leven op het land’. 

Wens je als lokaal bestuur meer info of heb je interesse om deel te nemen? Lees dan zeker onderstaande flyer en contacteer ons beslist!