Hoge Mouw

Het domein is gelegen achter het speelbos Kabouterberg in de gemeente Kasterlee.

Je kunt er deelnemen aan geleide wandelingen, verrassende activiteiten en leuke evenementen.  Je kunt ook een begeleide wandeling voor jouw gezelschap aanvragen.  Wil je met je klas op pad, verken het aanbod voor scholen.

De berg Hoge Mouw, die het domein zijn naam gaf, is 35 meter hoog. Samen met de Kabouterberg maakt hij deel uit van de Kempense Heuvelrug. Nog een interessant weetje is dat het woord 'mouw' komt van moude, wat zand betekent.

Wil je iets melden over de Hoge Mouw? Dat kan via het meldingsformulier.

Wil je weten wat er mag of beter niet? Hieronder vind je het parkreglement.

Volg ons op facebook!

Slapende reus, een toeristisch ontwikkelingsplan voor de Kempense Heuvelrug

Provincie Antwerpen, Toerisme Provincie Antwerpen, Regionaal Landschap Kleine en Grote en Nete en gemeente Kasterlee werken aan een ambitieus ontwikkelingsplan voor de Kempens Heuvelrug: ‘Slapende Reus’. Hoge Mouw ligt midden in deze zone met unieke landschaps- en erfgoedwaarden. Bedoeling is om hier duurzaam toerisme te promoten en tegelijk dit bijzondere landschap te behouden voor komende generaties.

In de pijplijn zitten o.a. een wandeling rond het thema ‘zand’, een uitdagend spel met bosbewoners, een zoektocht naar De Slapende Reus, een uitkijkpunt op het hoogste punt van de Hoge Mouw, betere onthaalinfrastructuur en enkele bijzondere rustpunten, … We zetten de komende jaren ook sterk in op landschapsinrichting binnen dit gebied en accentueren de meest markante elementen a.d.h.v. subtiele landschapskunst.

412 kinderen uit lager onderwijs op de herfstwandelingen 2017