Hoge Mouw

Het domein is gelegen achter het speelbos Kabouterberg in de gemeente Kasterlee. Je kunt er deelnemen aan geleide wandelingen, verrassende activiteiten en leuke evenementen.  Je kunt ook een begeleide wandeling voor jouw gezelschap aanvragen.  

De berg Hoge Mouw, die het domein zijn naam gaf, is 35 meter hoog en maakt deel uit van de Kempense Heuvelrug. 

Niet te missen: boven op de Hoge Mouw prijkt het kunstwerk 'A GIANT SCULPTURE' van Gijs Van Vaerenbergh. Het monumentale hoofd lijkt op te rijzen uit het mulle zand en voedt de talrijke legendes die de streek al eeuwenlang in hun ban houden.

Volg ons op facebook!

Wens je een vrij bezoek aan Hoge Mouw te brengen met een grote groep? Geef ons dan een seintje via hogemouw@provincieantwerpen.be. Zo zijn we zeker dat het domein niet overspoeld wordt en iedereen coronaproof kan genieten van de uitstap. 

 

Slapende reus, een toeristisch ontwikkelingsplan voor de Kempense Heuvelrug

Provincie Antwerpen, Toerisme Provincie Antwerpen, Regionaal Landschap Kleine en Grote en Nete en gemeente Kasterlee werken aan een ambitieus ontwikkelingsplan voor de Kempens Heuvelrug: ‘Slapende Reus’. Hoge Mouw ligt midden in deze zone met unieke landschaps- en erfgoedwaarden. Bedoeling is om hier duurzaam toerisme te promoten en tegelijk dit bijzondere landschap te behouden voor komende generaties.

In de pijplijn zitten o.a. een wandeling rond het thema ‘zand’, een uitdagend spel met bosbewoners, een zoektocht naar De Slapende Reus, een uitkijkpunt op het hoogste punt van de Hoge Mouw, betere onthaalinfrastructuur en enkele bijzondere rustpunten, … We zetten de komende jaren ook sterk in op landschapsinrichting binnen dit gebied en accentueren de meest markante elementen a.d.h.v. subtiele landschapskunst.

Kwaliteitslabel

European Disability Card

Een kaart om de toegang van personen met een handicap tot cultuur, sport en vrijetijdsbesteding te vergemakkelijken.