Overzicht Europese fondsen

Structuurfondsen

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) Vlaanderen en de Interreg-programma`s vallen onder de noemer structuurfondsen. Elk structuurfonds moet projecten realiseren die Europa ‘slimmer’, ‘groener’ en een meer ‘inclusief’ maken. Vooral de 2 eerste thema’s komen in de fondsen sterk aan bod, dit ook ter ondersteuning en realisatie van de Europese Green Deal.

Thematische fondsen

Daarnaast zijn er ook thematische fondsen. De thema`s variëren van onderzoek en innovatie tot onderwijs, sport en cultuur. Ook op de doelstellingen van deze fondsen drukt de Europese Green Deal zijn stempel. Hier zie je dus ook de 3 thema’s van een slimmer, groener en inclusiever Europa terugkeren. 

Timing

Benieuwd naar wanneer de verschillende programma's oproepen zullen lanceren? Hieronder geven we een overzicht van de (verwachte) timing.

Timing oproepen 2023 - 1
Timing oproepen 2023 - 2

Meer info? Klik op de programma’s in het linkermenu of download ons overzicht om snel je weg te vinden in het aanbod. 

Klaar voor actie?

  • Volg ons via andere kanalen om op de hoogte te blijven van nieuws over deze programma's. 
  • Deel je visitekaartje of projectidee met ons.
  • Herbekijk het startevent voor deze programmaperiode dat we op 1 juni 2021 organiseerden om meer te weten te komen over de thema's 'Slimmer Europa', 'Groener Europa' en 'Socialer Europa' en projectrealisaties te ontdekken.