Overzicht Europese fondsen

Structuurfondsen

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) Vlaanderen en de Interreg-programma`s vallen onder de noemer structuurfondsen. Elk structuurfonds moet projecten realiseren die Europa ‘slimmer’, ‘groener’ en een meer ‘inclusief’ maken. Vooral de 2 eerste thema’s komen in de fondsen sterk aan bod, dit ook ter ondersteuning en realisatie van de Europese Green Deal.

Thematische fondsen

Daarnaast zijn er ook thematische fondsen. De thema`s variëren van onderzoek en innovatie tot onderwijs, sport en cultuur. Ook op de doelstellingen van deze fondsen drukt de Europese Green Deal zijn stempel. Hier zie je dus ook de 3 thema’s van een slimmer, groener en inclusiever Europa terugkeren. 

Timing

Benieuwd naar wanneer de verschillende programma's oproepen zullen lanceren? Hieronder geven we een overzicht van de (verwachte) timing.

Meer info? Klik op de programma’s in het linkermenu of download ons overzicht om snel je weg te vinden in het aanbod. 

Klaar voor actie?

  • Volg ons via andere kanalen om op de hoogte te blijven van nieuws over deze programma's. 
  • Deel je visitekaartje of projectidee met ons.
  • Herbekijk het startevent voor deze programmaperiode dat we op 1 juni 2021 organiseerden om meer te weten te komen over de thema's 'Slimmer Europa', 'Groener Europa' en 'Socialer Europa' en projectrealisaties te ontdekken.