Communicatietips

Communicatieverplichtingen voor plattelandsprojecten 

Ontvang je subsudies via PDPO? Dan ben je verplicht om een aantal logo's en onderschriften mee te nemen in je communicatie. Heb je een project binnen de subsidiekorf landbouw dan volstaat het logo van de provincie Antwerpen. 

In onze communicatiechecklist ontdekt je aan welke verplichtingen jouw project moet voldoen. Gebruik de checklist bij elk evenement dat je organiseert en bij elke publicatie (persbericht, uitnodiging, magazine, ...). Zo ben je zeker dat je niets vergeet. 

Logo's

Volgende logo's moet je verplicht gebruiken.
Heb je de aparte logo's nodig? Vraag ze dan op via platteland@provincieantwerpen.be

Informatieposter

Projecten gefinancierd vanuit PDPO moeten een informatieposter ophangen op een zichtbare plaats. Hieronder kan je de affiche downloaden.

Aan de slag met communicatie

Wanneer ga je binnen je project communiceren? En wie moet allemaal op de hoogte zijn van je project? Dit breng je best bij het begin van je project in kaart. Je kan hierbij gebruik maken van ons sjabloon. In de presentatie vind je tal van tips. Heb je nog vragen of ben je op zoek naar feedback? Stuur je communicatieplan dan door naar platteland@provincieantwerpen.be

Pers

Wil je met je project pers bereiken? Ook dan helpen we je graag op weg. Hier vind je actuele perslijsten van algemene pers en landbouwpers actief in de provincie Antwerpen. Vraag zeker ook een perslijst op bij de communicatieambtenaar van jouw gemeente. Kan je hulp en tips gebruiken bij schrijven van een persbericht en/of de aanpak van een persmoment? Mail dan naar platteland@provincieantwerpen.be. We helpen je graag op weg. 

Hulp gezocht ?!

Kan je hulp gebruiken bij het opmaken van je communicatieplan? Heb je vragen over de communicatieverplichtingen? Ben je op zoek naar persadressen? Of heb je een andere (communicatie)vraag? Mail dan naar platteland@provincieantwerpen.be. 

Facebookgroep 'Samen werken aan het Antwerpse platteland'

Wordt zeker ook lid van onze gesloten facebookgroep. We posten er mooie, inspirerende voorbeelden en praktische tips voor uitvoerders van plattelandsprojecten. Door je vragen in de gesloten groep te stellen, kun je antwoord krijgen van verschillende mensen. Zo maken we samen jouw idee sterker! 

 

Facebookbanner 'Samen werken aan het Antwerpse platteland'