Skip to main content

Regiowerking, het aanspreekpunt voor al je vragen

De regiowerking is jouw aanspreekpunt voor advies over milieu, klimaat, natuur en duurzame ontwikkeling.

  • Kan je als gemeente zelf de luchtkwaliteit meten?
  • Wat kan je doen om ratten te bestrijden?
  • Welke planten- en boomsoorten plant je het best in de dorpskern?
  • Welke ervaringen hebben andere gemeenten met zwerfkatten?
  • Wat neem je op in een bestek voor de aankoop van een elektrische wagen?

Werk je bij een lokaal bestuur rond milieu, klimaat en duurzaamheid en heb je vragen rond deze beleidsthema's? De regiowerking helpt je graag verder. Zij kunnen daarbij rekenen op een ruim netwerk van deskundigen binnen en buiten het departement Leefmilieu én op jouw collega's binnen andere steden en gemeenten.

Opleidingen en studiedagen

De regiowerking organiseert ook regelmatig praktijkgerichte opleidingen, studiedagen en overlegmomenten over actuele milieu- en duurzaamheidsthema’s. Hier ontdek je er alles over.

Korting bij het realiseren van projecten

De regiowerking verleent gratis advies en ondersteuning naar gemeenten, maar sommige projecten binnen onze provinciale dienstverlening zijn betalend. Steden en gemeenten die een overeenkomst met de provincie ondertekenden, krijgen 40% korting op deze betalende projecten. Twijfel je welke projecten onder deze overeenkomst vallen? Contacteer de regiowerking bij vragen of voor de aanvraag van een project.

Wil je op de hoogte blijven van interessante studiedagen, gewijzigde wetgeving, projectoproepen en nuttige info over milieu en duurzaamheid?

Regiowerking: Marije Jennes & Amber Pirée
Telefoon
03 240 52 54

Gerelateerd aanbod

  • Milieu en duurzaamheid De studiedagen en overlegmomenten over actuele milieu- en duurzaamheidsthema’s zijn praktijkgericht en spelen in op de uitdagingen waar lokale besturen mee te maken krijgen.
  • Eikenprocessierups Ontdek hoe de provincie Antwerpen gemeenten ondersteunt om overlast door de processierupsen op een milieu- en mensvriendelijke manier te bestrijden.