Skip to main content

Regiowerking, het aanspreekpunt voor al je vragen

De regiowerking is jouw aanspreekpunt voor advies over milieu, klimaat, natuur en duurzame ontwikkeling.

  • Kan je als gemeente zelf de luchtkwaliteit meten?
  • Wat kan je doen om ratten te bestrijden?
  • Welke planten- en boomsoorten plant je het best in de dorpskern?
  • Welke ervaringen hebben andere gemeenten met zwerfkatten?
  • Wat neem je op in een bestek voor de aankoop van een elektrische wagen?

Heb je vragen of heb je advies nodig over milieu, klimaat, natuur en duurzame ontwikkeling? Onze regioverantwoordelijken helpen je graag verder. Zij kunnen daarbij rekenen op een ruim netwerk van deskundigen binnen en buiten het departement Leefmilieu.

De regiowerking organiseert ook regelmatig praktijkgerichte opleidingen, studiedagen en overlegmomenten over actuele milieu- en duurzaamheidsthema’s. Hier ontdek je er alles over.

Korting bij het realiseren van projecten

De regiowerking verleent gratis advies en dat is ook de deelname aan campagnes. Voor het realiseren van projecten hebben steden en gemeenten die een overeenkomst met de provincie ondertekenden 40% korting. Dit geldt zowel voor het vast aanbod aan projecten als voor specifieke projecten op maat van jouw stad of gemeente. Twijfel je welke projecten onder deze overeenkomst vallen? Contacteer de regiowerking bij vragen over deze overeenkomst of voor de aanvraag van een project.

Wil je op de hoogte blijven van interessante studiedagen, gewijzigde wetgeving, projectoproepen en nuttige info over milieu en duurzaamheid?

 

Regiowerking: Katleen Van Braekel
Telefoon
03 240 66 85

Gerelateerd aanbod

  • Milieu en duurzaamheid De studiedagen en overlegmomenten over actuele milieu- en duurzaamheidsthema’s zijn praktijkgericht en spelen in op de uitdagingen waar lokale besturen mee te maken krijgen.
  • Eikenprocessierups Ontdek hoe de provincie Antwerpen gemeenten ondersteunt om overlast door de processierupsen op een milieu- en mensvriendelijke manier te bestrijden.