Gouverneur Cathy Berx ontvangt medaillewinnaars Paralympische Zomerspelen Tokio 2020

publish date
10.12.2021

Vandaag nodigde gouverneur Cathy Berx Peter Genyn en Laurens Devos uit op het provinciehuis voor een informele ontmoeting. Tijdens de voorbije Paralympische Spelen in Tokio wisten beide heren een prachtige podiumplaats te behalen.  Zo behaalde Laurens Devos uit Malle een gouden medaille in de discipline tafeltennis, terwijl Peter Genyn in de discipline atletiek goud op de 100m en zilver op de 200m in de wacht kon slepen. 

Niet alleen was gouverneur Cathy Berx erg onder de indruk van die sportieve prestaties, al even onder de indruk was ze van de persoonlijkheid, van de veerkracht, de positieve ingesteldheid en het enthousiasme van Laurens en Peter.  Het werd een  interessante en leerrijke kennismaking met de paralympische sporten, maar bovenal een meer dan boeiende kennismaking met twee bijzondere sporters, én met een bijzondere vrouw, want ook Veerle, vrouw en kinesist van Peter, was aanwezig.

Gouverneur Cathy Berx wil Peter en Laurens nogmaals van harte feliciteren met hun buitengewone prestaties, en hen veel succes wensen met al hun uitdagingen en dromen.