Iedereen welkom op 4de Netedag op 23 maart in Lier!

publish date
21.03.2024

 

Welkom op de Netedag op 23 maart 2024!

Een eeuw geleden bewierookte Felix Timmermans zijn stad als de plek waar drie kronkelende Nethen een zilveren knoop legden. Hoe schoon Timmermans het ook verwoordde, door haar unieke ligging op de samenvloeiing van de Grote en Kleine Nete is Lier ook een door wateroverlast geteisterde stad geweest.

Tal van ingrepen in het watersysteem hebben er de laatste decennia voor gezorgd dat de klimaatveiligheid er voor de inwoners van Lier aanzienlijk op vooruit gegaan is. Het is dan ook niet verwonderlijk dat op 23 maart de Week van het Water in het teken staat van deze rivieren.

Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete, Regionaal Landschap Rivierenland, Stad Lier, Liers Waterforum, Vlaamse Milieu Maatschappij, Natuurpunt en de provincie Antwerpen organiseren gezamenlijk de Netedag.

In de voormiddag luisteren we naar boeiende lezingen van Marc Florus (VMM) en Marijke Huysmans (KULeuven, VUB). We blikken ook vooruit: Jan De Haes en Cathy Berx vertellen respectievelijk wat de valleien van Grote en van Kleine Nete nog in petto hebben.

In de namiddag kronkelen we met de fiets langs Vlaanderens plezierigste rivieren. We krijgen daarbij het gezelschap van Saartje Vandendriessche, ambassadrice van de Week van het Water.

Het volledige programma vind je hier