Koningin Mathilde en gouverneur Cathy Berx wandelen samen met deelnemers van Young Fenix en To Walk Again in Westerlo

publish date
25.11.2022
Wandeling verjaardag Koningin Mathilde

In het kader van haar initiatief ‘Samen in beweging voor het mentale welzijn’ maakte Hare Majesteit de Koningin op 22 november een wandeling in Westerlo, in het gezelschap van gouverneur Cathy Berx en deelnemers van Young FENIX en To Walk Again vzw.

Naar aanleiding van haar 50ste verjaardag legde de Koningin wandel- en fietstochten af in alle tien provincies van het land en in het Brussels Gewest met mensen en organisaties die begaan zijn met projecten rond mentaal welzijn.

De wandeling in de Provincie Antwerpen sloot deze reeks van tochten af en betrok deelnemers van Young FENIX en To Walk Again vzw. Young FENIX doorbreekt het stigma rond mentale (on)gezondheid door gratis coachingstrajecten aan te bieden aan jongeren. Naast de inzet van hun Straattherapeuten komen jongeren aan het woord in hun podcasts, waar het gaat van racisme tot het zelfbeeld en maatschappelijke druk.  To Walk Again vzw biedt een specifieke expertise voor mensen met een fysieke beperking en wil hen via sport en beweging (opnieuw) maximaal laten genieten van hun eigen kunnen. 

Wandeling verjaardag Koningin Mathilde