Laat de voederwaarde van je sorghum ontleden

16.11.2020

Landbouwers uit de provincie Antwerpen kunnen de voederwaarde van hun sorghum laten onderzoeken.

Sorghum?!

Sorghum biedt voordelen in de teeltrotatie en heeft potentieel als droogtetolerant voedergewas. De kennis rond deze teelt en het vervoederen van in onze regio geteelde sorghum is wel nog beperkt. Hooibeekhoeve en Boerennatuur Vlaanderen slaan daarom de handen in elkaar om gegevens te verzamelen over de voederwaarde van sorghum! Door kennis en ervaringen over sorghum uit te wisselen, worden we binnenkort allemaal weer wat wijzer!

• Je bent landbouwer in de provincie Antwerpen;

• Je teelt of vervoedert het gewas sorghum;

• De sorghum kan apart bemonsterd worden (apart ingekuild of in zichtbare laag in de kuil).

Doe mee!

Meld je aan via mail (hooibeekhoeve@provincieantwerpen.be) of telefonisch via 014 85 27 07. Geef je bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer en/of mailadres op. Wij contacteren jou voor de staalname.