Week van de Korte Keten start op 15 mei

publish date
01.03.2021
???module.newsItem.label.themes???

De Vlaamse provincies, de Vlaamse overheid, Steunpunt Korte Keten en het Vlaams Centrum voor Landbouw en VisserijMarketing (VLAM) organiseren de Week van de Korte Keten dit jaar van zaterdag 15 tot en met zondag 23 mei. Tijdens deze campagneweek maken we boodschappen doen bij de boer via de korte keten bekender bij het grote publiek. 

De vierde editie van deze campagneweek focust op het breder bekendmaken van winkelen bij de boer en het promoten van de korteketenproducenten. Via de campagnewebsite www.weekvandekorteketen.be volg je de campagneweek op de voet! Hiervoor doet provincie Antwerpen ook beroep op haar 69 gemeenten. De gemeentebesturen gaan tijdens de Week van de Korte Keten hun korteketenproducenten maximaal in de kijker zetten. 

Gezien we nog steeds onze sociale contacten beperken om het coronavirus in te dijken, is het niet de bedoeling om evenementen te organiseren. De campagne zet daarom 100% in op de veelzijdige, reguliere korteketenverkoop door hoevewinkels, (boeren)markten, zelfpluk, automaten, groenteabonnementen, voedselteams, afhaalpunten, CSA-boerderijen, webwinkels met kraakverse producten, coöperaties en buurderijen.

Laat het extra smaken van 15 tot en met 23 mei 2021!

KorteKeten_FB-banner2021