Bewoners delen mee de LAAKens uit

???module.newsItem.label.themes???

Beerse krijgt een nieuw overstromingsgebied aan de Laakbeek. Omdat het pal in het centrum ligt, willen de provincie, de gemeente en het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete samen met de bewoners onderzoeken hoe het kan worden ingericht. Inwoners kunnen hun stem laten horen via een online bevraging en 2 bewonersavonden.

Bewoners Beerse delen mee de Laakens uit

Het gebied rond de Laakbeek is gevoelig voor overstromingen. De laatste jaren ondervinden we ook de gevolgen van de klimaatverstoring: intensieve natte periodes en extreem droge periodes wisselen mekaar af. Het beheersen van watertekorten en -overschotten is de uitdaging van de toekomst.

In Beerse komt er daarom, met steun van Europa, een overstromingsgebied tussen de Eikenstraat en de Heibergstraat. Een overstromingsgebied vangt bij hevige neerslag water gecontroleerd op, waardoor woon-, landbouw- en industriegebieden stroomafwaarts beter beschermd zijn tegen overstromingsschade. Anderzijds kan een overstromingsgebied het water langer vasthouden en laten insijpelen, wat ten goede komt aan de grondwatertafel die door de droogte bedreigd wordt.

Wie mee wil participeren, kan dat op volgende manieren:

• Online bevraging van 11 september t/m 4 oktober via https://laakbeek.bpart.be/
  • Eerste inwonersavond op do 10 oktober van 18u30 tot 22u. Schrijf je hier in!
  • Tussen 11 oktober en 5 november kun je via de campagnesite nog extra ideeën en opmerkingen doorsturen
  • Tweede bewonersavond op do 7 november van 18u30 tot 22u. Schrijf je hier in!