Nieuwe overstromingsgebied is een geruststelling voor inwoners van Beerse

publish date
09.12.2019

De buurtbewoners hebben op 2 inwonersavonden meegedacht over het ontwerp van een nieuw overstromingsgebied. De plannen zitten nu in studiefase. In mei wordt het definitieve plan afgeklopt. Als de vergunning rond is, kunnen de werken starten begin 2021.

Tijdens de bewonersavonden kwamen er enkele zinvolle suggesties naar boven. De buren vinden privacy erg belangrijk. En wandelen doen ze het liefst op toegankelijke en veilige paden door het gebied, dan enkel op de dijken. Een ontwerp met compartimenten en hier en daar een ecologisch speel- of rustelement moet de natuurbeleving verhogen. In tegenstelling tot hinderlijke geuren of vuile overstorten... die in de toekomst resoluut moeten verdwijnen uit het gebied. 

De opkomst was hoog en de (participatieve) aanpak werd gesmaakt. Dat kan je zien in de onderstaande reportage. 

Laakbeek_beerse
Hier komt het nieuwe overstromingsgebied aan de Laakbeek

Plannen voor 2020

Het studiebureau gaat nu aan de slag met de ontwerpen van de buurt. In het kader van het vooronderzoek zal vanaf januari al het een en ander bewegen op het terrein (opmetingen, archeologisch onderzoek, ...). 

In mei volgt een infovergadering om het gekozen ontwerp voor te stellen. Daarna start de vergunningsperiode die tegen eind 2020 rond zou moeten zijn. De werken starten in 2021, en wie weet sluiten we dan in de zomer dit mooie project ook feestelijk af...

Logo_Co-Adapt

Volgende van de detaillijst