Wandelpaden tuin provinciehuis open

10.07.2020

Voortaan kan iedereen de wandelpaden rond het Antwerpse provinciehuis gebruiken. Ze zijn een handige groene binnenweg tussen de Harmoniestraat en de Koningin Elisabethlei. Je bent ook welkom om te genieten van de bosrijke delen van de tuin. Het grote grasveld opent vanaf midden augustus.

tuin provinciehuis

De openbare tuin rond het provinciehuis is maar liefst 2,3 ha groot. Met de openstelling van de wandelpaden en het bosachtige stukje is nu een deel van de tuin toegankelijk. Je kan genieten van een oase van rust midden in de stad, op een bankje tussen de bomen. Het grote grasveld, dat als groendak bovenop de ondergrondse parking ligt, zal vanaf midden augustus volgroeid en betreedbaar zijn.

Toen de provincie de ontwerpopdracht voor een nieuw provinciehuis uitschreef, gaf ze een basisidee mee: de versnipperde kleine parken in de omgeving 'samenvoegen' tot een geheel en het provincieterrein voor het publiek toegankelijk maken. Door een compact gebouw neer te zetten en de parking volledig ondergronds te maken, creëerden de ontwerpers meer ruimte voor de groene omgeving errond. Waar vroeger de provincietoren omgeven was door beton en asfalt, krijgt de buurt er nu een openbare tuin bij met gras, struikgewas en een combinatie van oude en jonge bomen.

Meer weten? Neem een kijkje op onze webpagina over de tuin.