Corona - aangepaste dienstverlening en maatregelen

29.04.2020

Het provinciebestuur wil een verdere verspreiding van het coronavirus mee helpen voorkomen. In functie van de federale coronamaatregelen is de dienstverlening aangepast. Je kan de provinciale diensten wel nog bereiken via telefoon of mail.

Aangepaste dienstverlening

Provinciehuis

Groepsbezoeken en congressen in het provinciehuis worden geannuleerd tot en met 30 juni. Tijdens de openingsuren voorzien we permanentie aan het onthaal voor een minimale dienstverlening. De Provincieraad en Raadscommissies vinden in mei weer fysiek plaats. Wie een afspraak heeft in het provinciehuis, raadpleegt best de infofiche over de geldende maatregelen op de webpagina voor bezoekers.

Recreatiedomeinen en provinciale parken

De provinciale parken blijven open, maar we vragen om de richtlijnen te volgen. De Nekker, het Zilvermeer, De Schorre en De Lilse Bergen zijn gesloten. De Nekker is sinds 18 mei wel open voor sportclubs. Het Arboretum Kalmthout is toegankelijk na reservatie. De wandelpaden en bosgedeeltes van De Schorre zijn open voor buurtbewoners. Er zijn ook verschillende speeltuinen terug open. Bekijk meer info over de recreatiedomeinen en parken.

Provinciale scholen

De provinciale scholen volgen de richtlijnen van de federale overheid en zijn beperkt open vanaf 15 mei. In het secundair onderwijs kunnen de leerlingen wel terecht op school. Er zijn ook online lessen en de opendeurdagen gaan digitaal door.

Expertisecentra

• Havencentrum: Geen excursies tot en met 31 augustus.
  • Kamp C: Kamp C is momenteel aan het werk om zijn dienstverlening weer op te starten. Tot op heden gaan de bouwadviezen niet fysiek door maar wel digitaal. Als je al een afspraak had voor een bouwadvies, zullen de medewerkers van Kamp C je contacteren. Ze blijven je bouwvragen beantwoorden via mail (bouwadvies@kampc.be). De administratie van het Conferentiecentrum De Basis blijft bereikbaar. Verhuringen in de Basis zijn weer mogelijk mits beperkte plaatsen. Hou de online agenda in de gaten voor updates per activiteit.
  • PIME: Geen activiteiten tot het einde van  het schooljaar
  • Campus Vesta: Campus Vesta blijft maximaal inzetten op afstandsonderwijs. Maar na de politie herstarten nu ook de afdelingen brandweer en dringende geneeskundige hulpverlening met beperkte, fysieke lessen. Wij houden je via onze website op de hoogte van de extra veiligheidsmaatregelen.
  • PIHMomenteel geen vaccinatiemomenten, bevolkingsonderzoek Hoboken, veldwerk van milieu en gezondheid, begeleidingen en bijscholingen van de dienst grootkeukenhygiëne. Laboactiviteiten en staalnames blijven, waar mogelijk, voorlopig nog wel doorgaan.
  • Vormingscentrum Malle: In het Vormingscentrum is alles geannuleerd tem 7 juni. Er zullen geen schoolbezoeken zijn tot en met 30 juni. De uitleendienst gaat weer open op maandag 18 mei, voorlopig enkel op afspraak.
  • Inovant: De live opleidingen tot eind juni zijn herpland naar het najaar. Er gaan een aantal opleidingen digitaal door. Deelnemers worden daar individueel over geïnformeerd.
  • DocAtlas: DocAtlas Antwerpen opent opnieuw vanaf dinsdag 9 juni. DocAtlas Turnhout volgt op 16 juni. Meer info
  • PVIGeen opleidingen of groepsbezoeken tot juni. Lopende opleidingen gaan nog wel digitaal door. VCA examens worden hervat.
  • Hooibeekhoeve: Vanaf 18 mei ontvangt de Hooibeekhoeve weer landbouwscholen en stagestudenten. Meer info in het nieuwsbericht. Geen zaalverhuur tot en met 8/6 of nader order.
  • Proefbedrijf Pluimveehouderij: Geen publieksactiviteiten en geen zaalverhuur tot en met 8/6 of tot nader order.

Cultuurcentrum en museum

Betaaltermijn provinciebelasting van 2 naar 4 maanden

Het provinciebestuur wil voorkomen dat haar inwoners in deze moeilijke tijden in financiële problemen komen. Daarom besliste de deputatie om de algemene provinciebelasting vier maanden niet actief in te vorderen.

Wie zijn aanslagbiljet in de bus krijgt, maar dit bedrag niet kan betalen binnen twee maanden zoals vermeld op het aanslagbiljet, hoeft dit slechts binnen vier maanden te doen. Meer info vind je in het nieuwsbericht.

Alle informatie over corona kan je vinden op https://www.info-coronavirus.be/nl/.