Bewoners stationsomgeving Boom geven mening over masterplan

publish date
07.06.2022

Op 18 mei kwamen tussen tussen 17 en 20 uur zo'n 75 buurtbewoners langs bij het stationsgebouw. Daar kregen ze tekst en uitleg bij de verschillende onderdelen van het masterplan, zoals de passerelle voor fietsers en voetgangers over de A12, de mogelijkheid om de voormalige conciërgewoning een nieuwe functie voor de buurt te geven of het stationspark. Daarna konden de bezoekers aangeven welke van die onderdelen zij het meeste belangrijk vonden. Ten slotte was er nog tijd voor wat napraten bij een drankje, geserveerd door leden van de buurtwerking.

In oktober vorig jaar lagen nog drie alternatieve masterplannen naast elkaar. Na verder onderzoek, overleg en informatie vanuit de buurt kreeg een van die drie plannen de voorkeur. Tijdens de infomarkt van 18 mei konden bewoners met dat voorkeursplan kennismaken.

Het voorkeursplan gaat nu, samen met de resultaten van de bewonersbevraging, voor goedkeuring naar de stuurgroep. 

Op het plein voor het stationsgebouw van Boom staan mensen in groepjes bij elkaar, in tentjes van provincie Antwerpen en lokaal bestuur Boom.
Een aantal mensen staat buiten bij panelen met posters en een grote plattegrond van de stationsomgeving van Boom.

 

Zicht op de open deur van het stationsgebouw Boom. Een uitnodigingsposter voor de infomarkt hangt op de deur. Binnen in het gebouw zijn silhouetten van bezoekers zichtbaar bij een tafel.