Maatregelen in Provinciale parken en domeinen in het kader van de COVID-19 bestrijding (update 12/7)

12.07.2021
???module.newsItem.label.themes???

Alle provinciale groen- en recreatiedomeinen zijn geopend voor het publiek. Door corona vragen we je rekening te houden met enkele richtlijnen. Deze zijn er zowel voor je eigen veiligheid, als die van mensen rond je, als van onze medewerkers. In dit bericht vind je de laatste info over een bezoek aan de parken en domeinen.

Algemene maatregelen:

Bezoek vooral parken in je eigen buurt. Als het te druk is, kan je een ander park bezoeken. De parkings van de domeinen zijn open. Voor een bezoek aan de bossen, parken en groendomeinen van de provincie (Prinsenpark, Hoge Mouw, Averegten, Hertberg, Vrijbroekpark, Broek De Naeyer, Rivierenhof, Vrieselhof, Kesselse Heide, Hof van Leysen, Kasteel d'Ursel), moet je niet op voorhand reserveren.

Geniet van de buitenlucht in de domeinen, maar houd rekening met deze richtlijnen:

• Houd afstand van andere bezoekers (min. 1,5 meter), onze domeinwachters zien daar mee op toe. Ook op plekken als de hondenloopzones behoud je de afstand en gebruik je de toegangspoort op een veilige manier.
  • Als afstand houden niet mogelijk is, draag je best een mondneusmasker.
  • De horeca-zaken zijn geopend, zowel terassen als binnenruimtes zijn open, afhaal is mogelijk. Maar respecteer de regels van de Horeca, draag een mondmasker en houd afstand, zit maximaal per 8 of per gezin.
  • De provinciale domeinen zijn gesloten tussen zonsondergang en zonsopkomst.
  • Openbare toiletten en sanitaire accommodatie zijn geopend. Om afstandsregels te garanderen kunnen er extra gebruiksregels zijn zoals het dragen van een mond-neusmasker.

Wat met bewegen of sporten?

• Sport je in georganiseerd verband, dan volg je de organisatie van de sectorale protocollen. Sport je op eigen initiatief in onze domeinen en parken, doe het met gezond verstand. Groepen van 5 zijn veiliger dan groepen van 50.
  • Vissen is toegelaten. Vis je op een moment en plaats waar niemand aanwezig is of waarbij mensen slechts kortstondig of toevallig passeren, dan is het risico op virusoverdracht nihil en mag je mond-neusmasker af.
  • Paardrijden op de routes kan, respecteer de social distance maatregelen.

Speeltuinen

De speeltuinen zijn open. In de parken zelf zie je of er bijkomende restricties zijn. Handhygiëne en afstand houden zijn het belangrijkste.

Reserveren voor Provinciale Recreatiedomeinen

De Schorre, de Nekker, het Zilvermeer en de Lilse Bergen zijn open voor het publiek, het aantal toeganstickets is beperkt (voor De Nekker, Zilvermeer en Lilse Bergen).

In de genoemde domeinen draag je in gebouwen en als je rondwandelt een mond-neusmasker.

De horeca-zaken zijn geopend, volg de horecaregels.

Op lokaal niveau kunnen burgemeesters ervoor kiezen om extra maatregelen te nemen. Ze hebben alle ruimte om in te grijpen wanneer de epidemiologische situatie verslechtert. Houd daarom steeds de kanalen van de parken en domeinen zelf in het oog.

Bekijke de websites of Facebookpagina's van de recreatiedomeinen voor de specifieke maatregelen en openingsdata: