Provincie investeert opnieuw fors in het Rivierenhof

publish date
02.05.2017
???module.newsItem.label.themes???

Make-over voor provinciaal groendomein

De voorbereidende werken zijn reeds gestart en vorige week keurde de Antwerpse provincieraad 3,5 miljoen euro aan investeringen in het Rivierenhof goed. Aan het kasteel Rivierenhof komt een nieuwe speeltuin en zowel in de oostelijke als westelijke zone komt er nieuwe sportinfrastructuur voor de korf- en voetbalclubs van het park. Op termijn worden de bestaande lokalen afgebroken om meer plaats te bieden aan de bezoekers van het Rivierenhof.

Gedeputeerde voor groendomeinen Bruno Peeters stelde daarnet de plannen voor: “Dit is een werk van lange adem dat eindelijk in een beslissende fase komt. Al in 2009 maakte de provincie een masterplan voor het Rivierenhof op waarbij de sportclubs uit het midden van het park naar de zijkanten zouden verhuizen. Hiermee verhogen we hun bereikbaarheid, houden we auto’s zoveel mogelijk uit het centrum van het park, zorgen we voor een betere parkeersituatie en geven we het centrum aan het park aan jonge en minder jonge bezoekers die willen wandelen, spelen of rusten.

Concreet verhuizen korfbalclubs ATBS en AKC naar de Westelijke zijde van het park. Daar zijn de voorbereidende werken ter hoogte van de Parkweg reeds begonnen. De nieuwe clublokalen en velden zullen vanuit parking West (aan de Turnhoutsebaan) eenvoudig te bereiken zijn. Voetbalclub Rapid krijgt een nieuwe kantine naast het kunstgrasveld dat al werd aangelegd in de Oostelijke zone (kant Ruggeveldlaan). “We hebben lang onderhandeld met alle clubs en zijn tot een ontwerp gekomen waar alle partners hun akkoord over hebben gegeven" aldus Bruno Peeters. “Het komende jaar kunnen we beginnen bouwen aan nieuwe korfbalvelden en drie nieuwe clublokalen voor de clubs en hun honderden leden. Op termijn zullen de bestaande clublokalen worden afgebroken, maar natuurlijk pas na de verhuis van de clubs. De werken staan gepland om deze zomer te starten. Afhankelijk van het verloop van de werken kunnen de clubs in de tweede helft van 2018 verhuizen.”

 

Volgende van de detaillijst