Stoerparcours

Leerlingen van het derde en vierde leerjaar gaan actief aan de slag in de natuur. Ze speuren naar sporen, meten de hoogte van de bomen en determineren, kunnen vogelgeluiden bestuderen en paddenstoelen in alle vormen en kleuren,... elk seizoen staat er een nieuw thema centraal. 

Datum/uur
  • van 1 oktober 2020 tot 31 maart 2021
Doelgroepen
  • BuO Leerzorg

  • Lager onderwijs

Prijs

Gratis

Midden in het mooie bos van Hertberg kan je klimmen, klauteren, springen, vliegen, kruipen, bouwen en nog veel meer.

In Hertberg willen we gezond buitenspelen stimuleren met een natuurbelevingspad.  Het parcours is geïntegreerd in het reliëf en het aanwezige groen en maakt gebruik van zand en water en boomstammen, aangevuld met nieuwe speeltoestellen.

Wist je trouwens dat elk toestel gebaseerd is op een specifieke bewoner uit het bos? Tijdens deze wandeling kom jij veel meer te weten over deze dieren! 

Buiten leren was nog nooit zo leuk! Combineer een wandeling in de frisse buitenlucht met kennis, sport en spel. We zullen je uitdagen en je kennis testen in een quiz!

Plaats van afspraak: Provinciaal Groendomein Hertberg, ontvangstplein tegenover Mie Maan, Diestsebaan 28, 2230 Herselt.

Deze niet-begeleide wandeling kan je zelf met je klas doen van 1 oktober tot 31 maart 2021. Download hier alle informatie om er een geslaagde en leerrijke uitstap van te maken.

Deelname is gratis, maar verwittig ons van je komst via hertberg@provincieantwerpen.be. Zo zijn we zeker dat het domein niet overspoeld wordt en iedereen kan genieten van de uitstap. 

Opgelet

  • De grote parking aan Mie Maan is tot de laatste week van oktober afgesloten. Enkel een kleinere parking achteraan biedt parkeermogelijkheid.
  • Er zijn geen openbare toegankelijke toiletten, het sanitair bij Mie Maan is gesloten omwille van de coronamaatregelen.
  • Enkel de route van het ganzenbord is verhard. 

Categorie

Uitstap - Studie- of schoolreis

Toegankelijkheid

  • Gepaste parkeerplaatsen
  • Aangepaste toiletten in brasserie Mie Maan
 

Volgende van de detaillijst