Talentklassen

Thema's

Wil je samen met je leerlingen op ontdekking naar hun talenten? Verlaat dan even de vertrouwde klasomgeving en kom naar Malle!

Datum/uur
  • van 1 september 2017 tot 30 juni 2027
Doelgroepen
  • Lager onderwijs

Prijs

meer info op pagina talentklassen

Wat?

Met een gevarieerd aanbod aan activiteiten bieden we je de kans de natuur te exploreren, techniek te beleven, in een echte opnamestudio te vertoeven, ... een enorme meerwaarde in je zoektocht naar talent in de klas!

Natuurkracht, beeldkracht, taalkracht, rekenkracht, zelfkracht, muziekkracht, teamkracht en beweegkracht - in het uitgestrekte domein van het Vormingscentrum ontdek je ze allemaal.

Waarom?

Om een juiste studiekeuze te maken moeten de leerlingen eerst hun talenten kennen en weten wat ze in hun mars hebben.  Eens ze dit weten kunnen ze hun competenties ontwikkelen, competenties  die ze later nodig hebben op de arbeidsmarkt. Een goede studiekeuze hangt van drie voorwaarden af:

  • Weten wat je kan: inzicht krijgen in eigen talenten, krachten, interesses, mogelijkheden en competenties is essentieel om goed te kunnen kiezen. Wetenschappers noemen dit zelfconceptverheldering. 
  • Weten wat er is: het volledige bestaande opleidingsaanbod kennen, en al een keuze maken uit de verschillende opties.
  • Weten wat je doet: zelf kiezen en de verantwoordelijkheid daarvoor niet afschuiven op iemand anders.

Met de talentklassen zetten we vooral in op het eerste. Wij zetten je leerlingen aan de slag, zowel met hun hoofd als met hun handen, zowel in theorie als in techniek. Ze leren waar ze goed in zijn en zetten zelf de eerste belangrijke stap op weg naar een carrière die bij hen past.

Hoe ziet het programma eruit?

We bieden je een programma afgestemd op de groepsgrootte en leeftijd van de kinderen, waarbij we zoveel mogelijk van de ‘8 kr8en’ aan bod laten komen. Aanpassingen aan het standaardprogramma zijn mogelijk na overleg met de educatieve medewerkers. Na het eten en tussen de verschillende activiteiten is er voldoende tijd voor ontspanning.

Wanneer?

Data kun je afspreken in overleg met de educatieve medewerkers.

Prijs

Inbegrepen zijn:

  • overnachting in het Vormingscentrum
  • activiteiten georganiseerd door onze educatieve medewerkers
  • gebruik van materialen, lokalen en toegang tot het domein
  • alle maaltijden (4 x ontbijt, 5x lunch, 4x diner, 4x vieruurtje voor de weekformule, of 2 x ontbijt etc. voor de tweedaagse formule) 
  • gebruik beddengoed (dekens, hoeslakens en kussens)

Info

Inschrijven kan via het inschrijfformulier bovenaan. Wil je graag meer informatie om samen met je leerlingen een week lang op talentenjacht te komen? Neem dan contact op met onze educatieve medewerkers en we bekijken samen de mogelijkheden.

Categorie

Uitstap - Studie- of schoolreis

Toegankelijkheid

Het centrum is perfect toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Bijna alle lokalen en slaapvertrekken bevinden zich op de gelijkvloerse verdieping, de resterende vertrekken zijn bereikbaar met de lift. Het vernieuwde sanitair werd eveneens aangepast aan de specifieke noden van andersvalide bezoekers.

Op de parking zijn zeven parkeerplaatsen voorbehouden voor andersvaliden. Fietsen kunnen gestald worden voor het gebouw.