Natuurschatten van vroeger en nu in het Rivierenhof

Thema's

Leerlingen van de derde graad van het basisonderwijs en bewoners van een woonzorgcentrum maken samen een wandeling in het park Rivierenhof onder begeleiding van een natuurgids.  

Datum/uur
  • van 5 september 2024 tot 10 oktober 2024
  • Enkel op donderdag
Doelgroepen
  • Lager onderwijs

Prijs

Gratis

 

Natuurschatten van vroeger en nu – halvedagprogramma enkel op donderdagnamiddag tijdens de herfst- en lenteperiode.

Ouderen en kinderen ontdekken samen de natuur in het Rivierenhof. Deze activiteit is vooral verrijkend doordat drie generaties er samen op uittrekken, voor elkaar zorgen en van elkaar leren.

De wandeling is in samenwerking met woonzorgcentrum Europasquare, Ruggeveldlaan 26 te Deurne. Vertrek en einde zijn bij het woonzorgcentrum.
Vanaf 12u30 wordt geoefend met de rolwagen.
Om 13u worden er trio’s gemaakt van telkens één oudere en twee kinderen. De kinderen duwen om beurt de rolwagens en de ouderen zorgen voor de kinderen door opdrachtmateriaal vast te houden en door te vertellen over de natuur vroeger. Deze rondleiding volgt de seizoenen. Onderweg wordt gekeken wat de natuur op dat moment te bieden heeft, er zijn spelletjes en opdrachten. 

Hou er rekening mee dat deze activiteit niet vroeger kan stoppen. De volledige tijd tot 15u is nodig : de route is niet in te korten en sneller stappen kunnen we niet garanderen. Rustig en veilig stappen met de rolwagens heeft voorrang. 

In de buurt vind je volgende haltes van de Lijn: Deurne Van Riel (lijnen 9, 19), Deurne Ruggeveldlaan Zuid en Deurne Esdoorndreef (lijnen 42, 420, 421).

Bij annulering door het woonzorgcentrum wegens slecht weer, verwittigen we de school ten laatste om 9.30 uur.

Uur: 12.30-15 uur 

Hier vind je alle praktische informatie omtrent onze activiteiten, het reserveren en annuleren van een bezoek bij één van onze domeinen.

Aantal deelnemers

Maximum 23 leerlingen per groep

Bijkomende info

Trek aangepaste kledij aan.
Voor deze activiteit kun je gebruik maken van de MOS-pas.