Hier met de pruik

Thema's

Jonkers en jonkvrouwen uit het vierde, vijfde en zesde leerjaar kunnen zich in kasteel d'Ursel met hun klasgenoten laten onderdompelen in de achttiende eeuw.

Datum/uur
  • van 1 september 2015 tot 28 juni 2018
Doelgroepen
  • Lager onderwijs

Prijs

75 euro per groep per activiteit

Ontdekkingstocht

Tijdens een ontdekkingstocht door het kasteel maak je kennis met het leven van de kinderen die er woonden. Een kort introductiefilmpje toont hoe ze hun dag doorbrachten. Hoe zagen hun kleren er uit? Van wie kregen ze les? En wat leerden ze? Welke spelletjes speelden ze? Je volgt ook de avonturen van Conrard-Albert d’Ursel, die op zoek ging naar een vrouw, maar trouwde met haar handschoen.

Zo verneem je meer over de leef-, eet en wooncultuur in de achttiende eeuw. Wist je bijvoorbeeld dat kinderen toen nauwelijks hun ouders zagen? Dat ze een persoonlijke huisleraar hadden? Of dat ze sliepen bij hun eigen bediende?

Atelier

Ben je na de ontdekkingstocht helemaal opgewarmd, dan kan je zelf aan de slag in een atelier. Hier steek je de handen uit de mouwen met pruiken en kruip je in het silhouetkabinet voor een portret. Nooit gedacht dat de pruikentijd na 300 jaar nog zo leuk kon zijn!

Het atelier kan je enkel volgen na een rondleiding.

Categorie

Uitstap-, Studie- of schoolreis

Vak/Leergebied

Mens en maatschappij (Maatschappij, Tijd)
Muzische vorming (Beeld, Attitudes)
Geschiedenis
Gedrags- en cultuurwetenschappen

Link/Download

http://www.kasteeldursel.be  

Aantal deelnemers

Maximum 24 personen per groep.

Toegankelijkheid

Dankzij de ruime lift zijn de meeste kamers in het kasteel bereikbaar voor rolstoelgebruikers. Er is een aangepast toilet in de kelder.
Contacteer
ons voor meer inlichtingen.

Bijkomende info

  • We vragen je om 1 begeleider te voorzien per groep.
  • Het programma duurt ongeveer anderhalf uur. We passen de tijdsduur aan op maat van je groep. Groepen die in het Laathof logeren kunnen bijvoorbeeld langer blijven.