Forest Crime - 5de en 6de leerjaar

De domeinwachter heeft ontdekt dat er 5 dieren spoorloos zijn verdwenen in De Averegten. Het enige dat achterbleef is een vreemd spoor.

Los jij met je klasgenootjes dit raadsel op in de blokhut? Waan je een echte Sherlock Holmes en ontdek aan de hand van digitale en gewone opdrachten wie de dader is en welke 5 dieren met jullie opgesloten zijn in de blokhut.

Heb je het raadsel opgelost? Dan kan je terug uit de zolder geraken en zijn alle dieren gered.

Tijdens deze educatieve escaperoom komen de leerlingen heel wat te weten over verschillende bosdieren en hun sporen, geuren, geluiden en habitat.

Deze activiteit is geschikt voor maximaal 14 leerlingen. Als de klas groter is moet ze in tweeën gesplitst worden, de andere helft doet ondertussen een door de leerkracht begeleide activiteit in het domein. Je kunt hiervoor een gratis koffer voor wateronderzoek uitlenen of de lentebingo doen. Om de koffer voor wateronderzoek te reserveren stuur je best vooraf een mailtje: greet.grietens@provincieantwerpen.be.

's Namiddags wisselen de groepen om. 

Praktische afspraken voor klasbezoeken.

De lentewandelingen lopen van maandag 15 april t.e.m. vrijdag 7 juni. Het programma is volzet, inschrijven is niet meer mogelijk.

Datum/uur
  • van 15 april 2024 tot 7 juni 2024
Doelgroepen
  • BuO Leerzorg

  • Lager onderwijs

Prijs

Gratis

Categorie

Uitstap - Studie- of schoolreis

Toegankelijkheid

  • Aangepaste parkeerplaatsen
  • Aangepaste toiletten
  • Onze gids past graag de route aan bij eventuele rolwagens, geef dit zeker mee bij de inschrijving!