Op stap met de boswachter

Leerlingen van de tweede en derde graad gaan actief aan de slag in de natuur. Ze speuren naar sporen, meten de hoogte van de bomen en determineren, kunnen vogelgeluiden bestuderen en paddenstoelen in alle vormen en kleuren,... elk seizoen staat er een nieuw thema centraal.

Datum/uur
  • van 26 september 2022 tot 18 november 2022
Doelgroepen
  • Lager onderwijs

  • BuO Leerzorg

Prijs

Gratis

Het is herfst! Samen met de boswachter trekken we het domein in. Weet jij welke verschillende soorten paddenstoelen er zijn? Waarom zijn paddenstoelen zo belangrijk? Wie heeft aan deze noot geknabbeld? Welke dieren doen een winterslaap? Wat doen bomen tijdens de herfst?

Alle mogelijke herfstonderwerpen komen aan bod tijdens deze leerrijke wandeling.

Samen met de boswachter op stap gaan betekent: veel leren, ontdekken en doen. Zet je speurneus op en wandel mee in het voetspoor van de boswachter.

De herfstwandelingen lopen van 26 september t.e.m. 18 november. Het programma voor de herfst is volzet, inschrijven is niet meer mogelijk.

De lentewandelingen lopen van 17 april t.e.m. 9 juni. Inschrijven kan vanaf dinsdag 7 maart om 12 uur 's middags.

Afspraken voor scholen:

- Maximum 25 leerlingen per groep, vanaf 26 leerlingen moet je 2 groepen inschrijven.

- Voor type-onderwijs duidelijk vermelden welk type en niveau de kinderen hebben.

- Minimum 2 begeleiders per groep (verantwoordelijk als kinderen ziek zijn, ongeval hebben, …) De gids mag NOOIT alleen achterblijven met de klasgroep!

Praktische info:

- Alle wandelingen starten aan het ontvangstplein tegenover Taverne Mie Maan, Diestsebaan 28, 2230 Herselt. De gids zal jullie opwachten.

- Een wandeling duurt twee uur.

- Alle wandelingen starten in de voormiddag om  9.30 uur. De wandelingen tijdens de namiddag starten om 13 uur.  

 - Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel. Aangepaste speel- en regenkledij is noodzakelijk. Stevige stapschoenen of laarzen zijn altijd goed.

- Voorzie een afvalarme versnapering. Eén pak koekjes of een zak appels geeft, in tegenstelling tot een individueel verpakte versnapering, weinig afval.

Categorie

Uitstap - Studie- of schoolreis

Toegankelijkheid

  • gepaste parkeerplaatsen
  • Aangepaste toiletten
  • De groene wandelroute (3,5 km) is verhard met dolomiet en toegankelijk bij alle weersomstandigheden, ook voor mensen met een rolwagen.