In vogelvlucht

Leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar gaan actief aan de slag in de natuur. Ze speuren naar sporen, meten de hoogte van de bomen en determineren, kunnen vogelgeluiden bestuderen en paddenstoelen in alle vormen en kleuren,... elk seizoen staat er een nieuw thema centraal.

Datum/uur
  • van 20 april 2020 tot 12 juni 2020
Doelgroepen
  • BuO Leerzorg

  • Lager onderwijs

Prijs

Gratis

Het is lente en vogels zijn volop in beweging. Elke vogel wil zo snel mogelijk zijn broedgebied bereiken om de beste nestplaatsen te bezetten. Help jij hen om de weg te vinden en gevaren te overwinnen? Kruip in de huid van de koperwiek, zaagbek of wespendief en vlieg mee!  

Via opdrachten leren de leerlingen over de vogeltrek. We kruipen telkens in de huid van een andere trekvogel. Op onze tocht leren we vaardigheden zoals het gebruik van een verrekijker, werken met kaart en kompas en het determineren van vogels. 

Deze wandeling vertrekt aan het ontvangstplein tegenover Mie Maan, Diestsebaan 28 (Herselt). 

Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel. Aangepaste speel- en regenkledij is noodzakelijk. Stevige stapschoenen of laarzen zijn altijd goed.

De lentewandelingen staan gepland van maandag 20 april tot en met vrijdag 12 juni 2020. Inschrijven voor de lentewandelingen kan online vanaf dinsdag 3 maart om 12 uur.

Categorie

Uitstap - Studie- of schoolreis

Toegankelijkheid

  • gepaste parkeerplaatsen
  • Aangepaste toiletten
  • De groene wandelroute (3,5 km) is verhard met dolomiet en toegankelijk bij alle weersomstandigheden, ook voor mensen met een rolwagen.

 

Volgende van de detaillijst