Aster zoekt Milo

Deze lente bieden we voor het 1ste en 2de leerjaar een doe-het-zelf wandeling met beperkte begeleiding door onze gidsen aan.
Het thema van deze wandeling is vlinders.


In het park word je ontvangen door een gids, die je een korte uitleg geeft om te starten. Daarna ga je zelf op stap met je klas. Onderweg kom je op één of twee stopplaatsen een gids tegen die een korte uitleg met bijhorende opdracht of spel geeft. Op de andere stopplaatsen geef je als leerkracht zelf de korte uitleg en doe je met je klas een opdracht. Hiervoor ontvang je vooraf via mail een document met uitleg en opdrachten per stopplaats. De plattegrond van het park met de stopplaatsen vind je hieronder op deze pagina. 

 

Je kunt met je klas vanaf 19 april deze wandeling doen. Reserveren kan vanaf 22 maart via deze link.

 

Datum/uur
  • van 19 april 2021 tot 30 juni 2021
Doelgroepen
  • Lager onderwijs

  • BuO Leerzorg

Prijs

gratis

rups van een dagpauwoog

Aster en Milo

Rups Aster is zijn broer Milo kwijt. Gisteren zaten ze nog samen met de andere rupsen in de brandnetels, maar vandaag kan Aster Milo niet meer vinden. Hij heeft elk netelblaadje van het netelbosje afgezocht, maar Milo valt nergens te bespeuren. Hoe moet Aster nu verder? Misschien hebben de kinderen wel zin om met hem op zoek te gaan naar Milo?

Na reservatie ontvang je de nodige informatie om zelf met je klas op stap te gaan tijdens deze speelse doe-het-zelfwandeling over vlinders.

 

Download hieronder het plan van de lentewandeling en de veiligheidsvoorschriften vanuit het Vrijbroekpark:

 

Categorie

Veldactiviteit, uitstap

Vak/Leergebied

Niet vakgebonden, wereldoriëntatie

Aantal deelnemers

Per klas van max. 25 leerlingen

Toegankelijkheid

De wandeling is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Didactische tips

Volgende van de detaillijst