Spits je oren, open je ogen: interactieve workshop storytelling

Datum/uur
  • maandag 6 december 2021 van 13 uur tot 16 uur
Doelgroepen
  • Leerkrachten

  • Lerarenopleiding

  • Secundair onderwijs

  • Volwasseneneducatie

  • Lager onderwijs

Prijs

40€

Omschrijving workshop

De masterclass Spits je oren, open je ogen focust op het origineel prikkelen van de aandacht en op spanningsopbouw. Docent Carmien Michels daagt je uit om je non-verbale en verbale vaardigheden te versterken en reikt je methodieken aan die je in een klascontext kan inzetten.

Hoe kan je op verrassende wijze een verhaal introduceren aan een meertalige groep? Hoe trek je non-verbaal de aandacht? Hoe prikkel je de zintuigen van je luisteraars? In een speelse, veilige en stapsgewijze sessie komen enerzijds deze vragen aan bod. De deelnemers beleven de kracht en het plezier van non-verbaal communiceren, proeven van verschillende zintuiglijke prikkelingen, oefenen op introducties  en wisselen ervaringen met elkaar uit.

Anderzijds kijken we naar de spanningsopbouw van verhalen in een notendop. Welke structuur kan je volgen bij de opbouw van een verhaal? Hoe houd je de aandacht van een meertalig publiek vast? Hoe wissel je feit en fictie af?

De deelnemers krijgen gemakkelijk hanteerbare technieken aangeboden, die ze meteen kunnen uitproberen. Aan het einde van de masterclass volgen een reflectie en evaluatie. De workshop versterkt het algemeen bewustzijn van de deelnemers op vlak van non-verbale en verbale expressie, en maakt de brug naar hun eigen praktijk.

 

Over de docent

Carmien Michels  is een Belgische schrijver en performer. Aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen studeerde ze Woordkunst, volgde ze de Specifieke Lerarenopleiding Drama en voerde ze onderzoek naar taalstimulering, meertaligheid en vertelmethodieken. Haar bevindingen vertaalde ze naar een workshoptrajecten voor kinderverzorgers, gidsen en NT2-docenten. Als ambassadeur van Antwerpen Vertelt en Capital Slam trok ze naar NT2- en OKAN klassen om samen met de studenten tot fantasierijke verhalen te komen. In 2016 werd ze Huisverteller van M Museum Leuven en Europees Kampioen Poetry Slam. Sindsdien reist ze de wereld rond met haar boeken en gedichten. Haar bevlogenheid en veelzijdige ervaring als schrijver, performer en docent neemt ze mee naar iedere masterclass .

 

Doelgroep

OKAN-leerkrachten, (toekomstige) leerkrachten lager, secundair en volwassenenonderwijs, zorgleerkrachten

Kortom: iedereen die geïnteresseerd is in storytelling en (in de toekomst) voor de klas staat.

Locatie

Deze workshop gaat door in zaal Canvas, in het Atlasgebouw, Carnotstraat 110, 2060 Antwerpen