Leerpad Kesselse Heide

Thema's

PGRA besliste de begeleide natuurwandelingen tot einde schooljaar niet te laten doorgaan. In de plaats stellen we jullie in onze domeinen Rivierenhof, Kesselse Heide en Vrieselhof een educatief leerpad voor dat door een klas op zelfstandige basis gedaan kan worden. Dit blijft tot eind augustus ook ter beschikking van alle heidebezoekers.

Datum/uur
  • van 19 april 2021 tot 5 september 2021
Doelgroepen
  • Lager onderwijs

Prijs

Gratis


Route
: vertrek aan de parking, volg de rode paaltjes of in tegengestelde richting de wegwijzers met het schaapje. Onderweg zijn er vijf borden met informatie en opdrachten.
Duur: ongeveer 2 uur
Opgepast: Hou er rekening mee dat onze openbare toiletten gesloten zijn!

Twee keer per jaar komen de schapen naar de heide om er gras en jonge bomen te eten. Zo helpen ze bij het beheer van de heide zodat alle bezoekers in augustus weer kunnen genieten van de mooie paars bloeiende heidestruiken!
Maar ook voor veel andere planten en dieren is de Kesselse Heide een belangrijk natuurgebied. Tijdens het grazen hebben de schapen die goed leren kennen. Ga je mee op ontdekking? Zie jij wat de schapen zien?
Volg de rode paaltjes en kom via de borden van het leerpad meer te weten over de dieren die hier leven. Ontdek welke opdrachten zij voor jouw klas in petto hebben!

We vragen om tijdens je bezoek steeds afstand te houden t.o.v. andere (klas)groepen of personen. Indien er al een andere klas bezig is aan het leerpad willen we jullie vragen even te wachten. Het Leerpad kan eventueel ook in de omgekeerde richting gevolgd worden.