Lentewandeling Kesselse Heide 2021 wordt Leerpad

Thema's

Geboren op de heide

Datum/uur
  • van 19 april 2021 tot 7 juni 2021
Doelgroepen
  • Lager onderwijs

Prijs

Gratis

Deze begeleide wandeling werd verwerkt naar een doe-het-zelf Leerpad (dus zonder gids en zonder materiaal). Scholen die voor de Lentewandeling een datum kregen worden gevraagd hun datum te behouden maar kunnen ook zelf een ander moment kiezen.

Lees zeker de nieuwe afspraken rond het klasbezoek

Wat is de beste plek voor een baby? Is dat voor een konijnenbaby of een pasgeboren koolmees of roodborst hetzelfde als voor een mensenbaby? Hoe brengen de dieren van het bos en de heide hun kleintjes groot? Tijdens een kleine verrekijkertraining gaan de kinderen nestkasten observeren maar samen met de gids gaan ze ook op zoektocht naar natuurlijke nesten en leren heel wat bij over het nieuwe leven op de hei.

Voor leerlingen van het Lager 2de graad.

Uur: 9.30-11.30 uur | 13-15 uur

Hoe en wanneer inschrijven voor schooljaar 2021-2022?

De Groendomeinen van regio's Antwerpen, Mechelen en Kempen schakelen over naar een gemeenschappelijk inschrijfsysteem.
Ten laatste eind april 2021 wordt een nieuwsbrief verstuurd naar alle scholen van onze provincie. Daarin staat alle info en linken die de school nodig heeft om online in te schrijven.
Wil je als leerkracht of administratieve kracht de nieuwsbrief zelf ook in je mailbox ontvangen, schrijf dan zeker in op de nieuwsbrief 'Kom met je klas naar buiten'.

Toegankelijkheid

3/4e van de wegen in het park zijn verhard. Er is aangepaste parkeergelegenheid.