Leerpad Rivierenhof

Thema's

PGRA besliste de begeleide natuurwandelingen tot einde schooljaar niet te laten doorgaan. In de plaats stellen we jullie in onze domeinen Rivierenhof, Kesselse Heide en Vrieselhof een educatief leerpad voor dat door een klas op zelfstandige basis gedaan kan worden.
Dit aanbod blijft ook tijdens de zomervakantie beschikbaar voor alle domeinbezoekers.

Datum/uur
  • van 19 april 2021 tot 5 september 2021
Doelgroepen
  • Lager onderwijs

Prijs

Gratis


Route
: Vertrek aan het onthaalgebouw van de domeinwachters Turnhoutsebaan 246 te Deurne. Volg de wegwijzers met Paula de pad. Onderweg zijn er vijf borden met informatie en opdrachten. De tekst met het verhaal kan je afhalen bij de domeinwachters of downloaden vanaf de website.
Duur: ongeveer 2 uur

‘Wat gebeurt er bij de dieren ’s avonds laat, ’s nachts of in de vroege ochtend in het park? Benieuwd naar wat ze doen wanneer jij in je bed ligt?
Ontdek dan het verhaal van Paula, een avontuurlijke, kleine pad.
Kies een rustig plekje om het verhaal te lezen.
Ga daarna samen op stap en volg de wegwijzers met Paula, de pad. Ontdek waar de dieren uit het verhaal leven en welke weetjes en opdrachten ze voor jou in petto hebben. Begin bij Glenn en Glymm de glimwormen om Paula doorheen de nacht te volgen naar de andere dieren.

Houd onderweg afstand van andere bezoekers of groepen. De route is in twee richtingen bewegwijzerd, dus bij drukte kan je de route ook in omgekeerde richting volgen.