Leerpad Vrieselhof

Thema's

PGRA besliste de begeleide natuurwandelingen tot einde schooljaar niet te laten doorgaan. In de plaats stellen we jullie in onze domeinen Rivierenhof, Kesselse Heide en Vrieselhof een educatief Leerpad voor dat door een klas op zelfstandige basis gedaan kan worden. Dit aanbod blijft voor alle domeinbezoekers ter beschikking tot eind augustus.

Datum/uur
  • van 19 april 2021 tot 5 september 2021
Doelgroepen
  • Lager onderwijs

Prijs

Gratis

boswachter-2


Route
: vertrek aan het bezoekerscentrum. In het gebouw kan je een plattegrondje ophalen zodat je het leerpad gemakkelijk kan vinden. Onderweg zijn er vijf borden met informatie en opdrachten.
Duur: ongeveer 2 uur

Welke dieren leven er in het bos van het Vrieselhof? De boswachter vertelt je er graag over. Op elk bord van het leerpad schudt hij enkele weetjes uit zijn mouw. Daarna stuurt hij jullie zelf op verkenning met een leuke opdracht of spel om je in te leven in de wereld van de dieren. Benieuwd naar wat onze boswachter in petto heeft voor jullie?

We vragen om tijdens je bezoek steeds afstand te houden t.o.v. andere (klas)groepen of personen. Indien er al een andere klas bezig is aan het leerpad willen we jullie vragen even te wachten. Het Leerpad kan eventueel ook in de omgekeerde richting gevolgd worden.

Aan scholen die eerder een begeleide wandeling gereserveerd hadden, kunnen we geen vrij pad garanderen maar we willen vragen om bij voorkeur op de reeds gereserveerde datum en tijdstip te komen.

Onze openbare toiletten worden regelmatig gepoetst. Deze toiletten worden ook gebruikt door andere bezoekers. Vermijd dus opstoppingen bij de ingang van de toiletten. Maak niet gelijktijdig met een andere groep gebruik van de toiletten. Let er a.u.b. goed op dat alle kinderen hun handen wassen.