Op stap met de boswachter

Leerlingen van de tweede en derde graad gaan actief aan de slag in de natuur. Ze speuren naar sporen, meten de hoogte van de bomen en determineren, kunnen vogelgeluiden bestuderen en paddenstoelen in alle vormen en kleuren,... elk seizoen staat er een nieuw thema centraal.

Datum/uur
  • van 3 oktober 2022 tot 21 oktober 2022
Doelgroepen
  • BuO Leerzorg

  • Lager onderwijs

Prijs

Gratis

Ken je die man of vrouw in het groen daar? Dat is de boswachter van Hoge Mouw. De boswachter kan je vertellen wat je wel ons niet mag doen in het bos. Maar vooral, de boswachter weet wie er allemaal leeft in het bos EN wat er gebeurt. De leerlingen gaan mee op pad en ontdekken aspecten van het bos waarvan hun mond gaat openvallen. Het bos beleven en ervaren door de ogen van de boswachter. Wat een mooi beroep toch. 

Trefwoorden: bosbeleving, zintuigen gebruiken, bosmaterialen, verbanden leggen. 

De herfstwandelingen lopen van 26 september t.e.m. 18 november. Het programma voor de herfst is volzet, inschrijven is niet meer mogelijk.

De lentewandelingen lopen van 17 april t.e.m. 9 juni. Inschrijven kan vanaf dinsdag 7 maart om 12 uur 's middags.

Afspraken voor scholen:

- maximum 25 leerlingen per groep, vanaf 26 leerlingen moet je 2 groepen inschrijven; let er op dat als we splitsen een extra begeleider nodig is!

- voor type-onderwijs duidelijk vermelden welk type en niveau de kinderen hebben

Nog wat belangrijke informatie:

- alle wandelingen starten  aan de nieuwe parking van de Hoge Mouw

- de gids zal jullie opwachten

- een wandeling duurt twee uur

- alle wandelingen starten in de voormiddag om 9.30 uur. De wandelingen tijdens de namiddag starten om 13 uur.    

Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel. Aangepaste speel- en regenkledij is noodzakelijk. Stevige stapschoenen of laarzen zijn altijd goed. 

Voorzie een afvalarme versnapering. Eén pak koekjes of een zak appels geeft, in tegenstelling tot een individueel verpakte versnapering, weinig afval. 

Categorie

Uitstap - Studie- of schoolreis

Vak/leergebied

Niet vakgebonden

Toegankelijkheid

Hoge Mouw is een ruw bosgebied. Enkel bij droog en koud weer is een gedeelte van de fiets – en wandelwegen toegankelijk voor mensen met rolstoelen en –wagens.