Special Operations in het Prinsenpark (zoektocht)

I.s.m. Gil Geerings en Wim Govers van 'Battle for the locks', Stuifzand en de gemeente Retie

Datum/uur
  • van 17 september 2022 tot 15 december 2022
Doelgroepen
  • BuO Leerzorg

  • Lager onderwijs

  • Secundair onderwijs

Prijs

Gratis

Ga met weerstander Ward en de Amerikaanse piloot Scott op speurtocht en ontdek alle oorlogsperikelen die ooit in het Prinsenpark plaatsvonden. Ontdek de geheime morsecode en wie weet neem jij een souvenir mee naar huis!

Naast een populair jachtgebied voor de Duitse bezetter was het Prinsenpark tijdens de Tweede Wereldoorlog een ideale omgeving om een wapendropping voor het verzet te organiseren. Ook de start van de grootschalige operatie “Market Garden” ging in Retie niet onopgemerkt voorbij: een zweeftoestel met daarin militairen stortte neer in het park.

Laat je onderdompelen in het tot nu toe ongekende oorlogsverleden van het Prinsenpark en waan je een verzetsstrijder en soldaat!

Doelgroep: jongeren vanaf 10 jaar, 3de graad lager onderwijs en secundair onderwijs

Inschrijven voor deze zoektocht is niet nodig, de start van de zoektocht is aan de groene route en je kunt de groene pijlen volgen (lengte wandeling +/- 4 km). Het Special Operations doeboekje vind je aan het onthaal, de toiletten van het bezoekerscentrum en de start van de route.

Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel. Aangepaste speel- en regenkledij is noodzakelijk. Stevige stapschoenen of laarzen zijn altijd goed. 

Voorzie een afvalarme versnapering. Eén pak koekjes of een zak appels geeft, in tegenstelling tot een individueel verpakte versnapering, weinig afval. 

Categorie

Uitstap - Studie- of schoolreis

Toegankelijkheid

  • Aangepaste parkeergelegenheid
  • Aangepaste toiletten
  • Rode wandelroute is volledig toegankelijk voor mensen met een rolstoel.