Provinciebelastingen

my-box logo

Je aanslagbiljet algemene provinciebelasting 2024 via eBox Burger ontvangen?

Mijn burgerprofiel logo

Maak de connectie met eBox via mye-box.be of Mijn Burgerprofiel en ontvang al je overheidsdocumenten op één centrale plaats digitaal.

Je aanslagbiljet algemene provinciebelasting 2023 via
QR-code betalen.

Ontving je op 16 of 23 maart een aanslagbiljet algemene provinciebelasting 2023? Dan is het mogelijk dat je het aanslagbiljet niet kan betalen door het scannen van de QR-code.

Afhankelijk van de versie en het beveiligingsniveau van jouw banking-app, wordt een betaling via de QR-code helaas geblokkeerd.

Als de QR-code niet werkt, is het nog steeds mogelijk om via overschrijving te betalen met de betaalinformatie vermeld op het aanslagbiljet.

Het probleem werd ondertussen opgelost bij de softwareleverancier.

Ontving je op 30 maart een aanslagbiljet algemene provinciebelasting, dan kan je het aanslagbiljet betalen door het scannen van de QR-code met de banking-apps.

Onze excuses voor het ongemak.

3 verschillende belastingen 

De provincie Antwerpen heft 3 verschillende belastingen: 

  • Algemene provinciebelasting voor gezinnen
  • Algemene provinciebelasting op bedrijfsvestigingen
  • Opcentiemen op de onroerende voorheffing

De eerste twee belastingen worden door de provincie zelf vastgesteld en geïnd.

De opcentiemen op de onroerende voorheffing worden geïnd door de Vlaamse Overheid. Meer informatie vind je op het belastingportaal Vlaanderen.  

Andere belastingen 

Heb je vragen over een gemeentebelasting, wend je tot je gemeente.

Voor inlichtingen over de inkomstenbelastingen kan je terecht bij de federale overheid. Op je laatste aanslagbiljet of aangifteformulier vind je de contactgegevens van het kantoor dat je dossier beheert. Heb je die gegevens niet dan kan je ze vragen via het callcenter van de directe belastingen 02 572 57 57. Je kan je ook verder informeren op de website van de FOD Financiën

Digitaal

Bedrijven kunnen alle provinciale belastingdocumenten (aangifteformulier, aanslagbiljet, herinnering, ...) digitaal krijgen via e-mail, Doccle of Zoomit.

Hoe registreren?

Registratie bedrijven