Provinciebelastingen

Kies voor digitaal en schenk de uitgespaarde kosten aan 25 goede doelen!

Nog niet geregistreerd op het online belastingportaal? Grijp dan nu je kans!

In het kader van de warmste week schenkt de provincie Antwerpen voor iedere registratie tussen 12 en 24 december 2017 op het online belastingportaal gezinnen en bedrijven 25 cent aan 25 goede doelen. Als je kiest om alle belastingdocumenten via het online beheerssysteem van Doccle te ontvangen, komt daar nog 75 cent bovenop, wat het totaal brengt op 1 euro.

8.746 gezinnen en bedrijven hebben zich al geregistreerd. Dit kan echter nog véééél beter!

Kom op laat je hart zien, werk mee aan de administratieve vereenvoudiging en het milieu. Registreer je nu en steun mee de provinciale goede doelen van de warmste week.

Provinciebelastingen gezinnen en bedrijven digitaal vanaf 2018

Vanaf 2018 kan je alle provinciale belastingdocumenten (aangifteformulier, aanslagbiljet, herinnering, ...) gezinnen en bedrijven ook digitaal krijgen. Het enige dat je daarvoor moet doen is je registreren op het online belastingportaal vóór 15 februari 2018.

Lees hoe je je kan registreren.

3 verschillende belastingen

De provincie Antwerpen heft drie verschillende belastingen:

  • algemene provinciebelasting voor gezinnen
  • provinciebelasting op de bedrijven
  • opcentiemen op de onroerende voorheffing

De eerste twee belastingen worden door de provincie zelf vastgesteld en geïnd. Hierover vind je meer informatie op deze website. 

De opcentiemen op de onroerende voorheffing worden geïnd door de Vlaamse overheid. Meer informatie vind je op hun website: belastingportaal Vlaanderen.

 

Op deze website vind je informatie over de provinciebelastingen van de provincie Antwerpen.

Heb je echter vragen over een gemeentebelasting, wend je dan tot jouw gemeente.

Voor inlichtingen over de inkomstenbelasting kun je terecht bij de federale overheid. Op je laatste aanslagbiljet of aangifteformulier vind je de contactgegevens van het kantoor dat jouw dossier beheert. Heb je die gegevens niet dan kun je ze vragen via het callcenter van de directe belastingen op het telefoonnummer 02 572 57 57. Je kunt ook een kijkje nemen op de website van de FOD Financiën.