Digitale documenten: eBox

De provincie stapt mee op de digitale trein van de Federale- en Vlaamse overheid en verzendt sinds dit jaar haar aanslagbiljetten gezinnen via eBox burger.

Wens je het aanslagbiljet algemene provinciebelastingen 2022 digitaal te ontvangen via Mijn Burgerprofiel, de portaalsite ‘my e-box’ of via het platform van een erkende privépartner Doccle, TrustO, KBC Mobile App, bpost bank, …?

Activeer dan vóór 1 maart 2022 je eBox via één van onderstaande 2 linken of via de website van een erkende privépartner.

Verzending via eBox: technische fout (22/04/'21)

Door een technische fout zien sommige belastingplichtigen die hun aanslagbiljet via e-Box, met afleverkanaal doccle of 'Mijn Burgerprofiel', hebben ontvangen een foutief rekeningnummer staan waarop zij hun provinciebelasting kunnen betalen.

Wat moet je doen als je reeds betaald hebt?

Heb je betaald op het rekeningnummer BE80 7775 9105 0277 van de provincie Antwerpen, dan is er geen enkel probleem. Dit is het correcte rekeningnummer. Je betaling kan correct worden verwerkt door onze diensten.
Heb je betaald op het rekeningnummer BE02 3751 1109 9940 van de Vlaamse Belastingdienst, dan zorgt de Vlaamse Belastingdienst dat je betaling bij de provincie Antwerpen terechtkomt. Je hoeft dus ook in dit geval zelf niets te doen.

Wat als je nog niet betaald hebt?

Je kan je provinciebelasting betalen op het rekeningnummer BE80 7775 9105 0277 van de provincie Antwerpen met de gestructureerde mededeling vermeld op je aanslagbiljet. Je hebt hiervoor 4 maanden de tijd, te rekenen vanaf de verzenddatum. Indien je problemen hebt om tijdig je belasting te betalen, kan je steeds contact opnemen met onze diensten om een persoonlijk afbetalingsplan aan te vragen.

 

Wat is eBox?

eBox is een beveiligde elektronische brievenbus of een verzamelpunt waarin je al je overheidsdocumenten veilig digitaal kan ontvangen, bewaren en beheren.

Kies je eigen interface:

Als burger kan je zelf bepalen hoe je toegang krijgt tot je persoonlijke eBox.

Dat kan via:

Telkens een nieuw document beschikbaar is, krijg je een melding op het door jou opgegeven e-mailadres.

Wat is 'Mijn Burgerprofiel'?

Mijn Burgerprofiel is een online profielpagina van de Vlaamse Overheid waar elke burger één persoonlijk overzicht vindt van al zijn overheidszaken.

Niet alleen het aanslagbiljet, maar ook onder meer de aanvraag van een renovatiepremie, de status van een studietoelage, een attest gezinssamenstelling, een overzicht van officiële diploma’s of een fiscaal attest dienstencheques. De Vlaamse overheid wil daarmee de gegevens die verspreid zijn over verschillende instanties en beleidsniveaus (Vlaams, federaal, lokaal) samenbrengen.

Wat is 'my e-box'?

Het 'my e-box' portaal is een beveiligde interface waarmee je documenten, die overheidsinstellingen en organisaties belast met een openbare dienstverlening in my e-box ter beschikking stellen, kunt inzien en beheren.

Raadpleeg de organisaties die berichten en documenten ter beschikking stelling stellen in 'my e-box'. 

Waar vind ik 'Meer vragen' over eBox, de portaalsite 'my e-box' en Mijn Burgerprofiel?

Ga naar Veelgestelde vragen. Daar vind je een antwoord op de meest gestelde vragen.

Waar kan ik terecht met vragen over het aanslagbiljet algemene provinciebelastingen via eBox?

Provincie Antwerpen
Dienst Fiscaliteit
Koningin Elisabethlei 22
2018 Antwerpen
belastingen@provincieantwerpen.be 
03.240.53.46

Wat met de provinciebelasting op de bedrijven?

De provinciebelasting op de bedrijven zijn ook digitaal. Meer info: 'Digitale documenten bedrijven'