Digitale documenten: eBox

De provincie stapt mee op de digitale trein van de Federale- en Vlaamse overheid en verzendt sinds 2021 haar aanslagbiljetten gezinnen via eBox burger.

De aanslagbiljetten algemene provinciebelasting 2022 zijn reeds de deur uit.

Wens je het aanslagbiljet algemene provinciebelastingen 2023 digitaal (eBox gezinnen) te ontvangen via Mijn Burgerprofiel, de portaalsite ‘my e-box’ of via het platform van een erkende privépartner Doccle, TrustO, KBC Mobile App, bpost bank, …?

Activeer dan vóór 1 maart 2023 je eBox via één van onderstaande 2 linken of via de website van een erkende privépartner.

Wat is eBox?

eBox is een beveiligde elektronische brievenbus of een verzamelpunt waarin je al je overheidsdocumenten veilig digitaal kan ontvangen, bewaren en beheren.

Hoe krijg ik toegang tot eBox/ eBox activeren?

Kies je eigen interface:

Als burger kan je zelf bepalen hoe je toegang krijgt tot je 'persoonlijke eBox'.

Dat kan via:

Telkens een nieuw document beschikbaar is krijg je, wanneer je bij de activatie een e-mailadres hebt opgegeven, een melding (notificatie) op het door jou opgegeven e-mailadres.

Wat is 'Mijn Burgerprofiel'?

Mijn Burgerprofiel is een online profielpagina van de Vlaamse Overheid waar elke burger één persoonlijk overzicht vindt van al zijn overheidszaken.

Niet alleen het aanslagbiljet, maar ook onder meer de aanvraag van een renovatiepremie, de status van een studietoelage, een attest gezinssamenstelling, een overzicht van officiële diploma’s of een fiscaal attest dienstencheques. De Vlaamse overheid wil daarmee de gegevens die verspreid zijn over verschillende instanties en beleidsniveaus (Vlaams, federaal, lokaal) samenbrengen.

Wat is 'my e-box'?

My e-box is het portaal/ afleverkanaal dat door de overheid ter beschikking wordt gesteld om toegang te krijgen tot uw persoonlijke eBox.

Het is een beveiligde interface waarmee je documenten, die overheidsinstellingen en organisaties belast met een openbare dienstverlening via eBox in my e-box ter beschikking stellen, kunt inzien en beheren.

Raadpleeg de organisaties die berichten en documenten ter beschikking stelling stellen in 'my e-box'. 

Hoe kan ik eBox deactiveren/ ontkoppelen?

Wens je al je overheidsdocumenten terug op papier te krijgen?

Verwijder dan zelf alle toestemmingen van elke toepassing (Mijn Burgerprofiel, my e-box, doccle,...) die je ooit hebt geactiveerd.

Volg de handleiding die je stap voor stap uitlegt hoe je de toestemming om eBox te koppelen kan intrekken voor elke toepassing.

Pas wanneer je alle toestemmingen hebt ingetrokken zal je alle overheidscommunicatie (o.a. aanslagbiljet) terug op papier ontvangen!

Heb je vragen over deactivatie of aanmelden (eID & Kaartlezer, itsme), bel 1700.

Waar vind ik 'Meer vragen' over eBox, de portaalsite 'my e-box' en 'Mijn Burgerprofiel'?

Ga naar Veelgestelde vragen. Daar vind je een antwoord op de meest gestelde vragen.

Waar kan ik terecht met vragen over het aanslagbiljet algemene provinciebelastingen via eBox?

Provincie Antwerpen
Dienst Fiscaliteit
Koningin Elisabethlei 22
2018 Antwerpen
belastingen@provincieantwerpen.be 
03.240.53.46

Wat met de provinciebelasting op de bedrijven?

De provinciebelasting op de bedrijven zijn ook digitaal. Meer info: 'Digitale documenten bedrijven'