De Averegten, Heist-op-den-Berg

Programma Europese Unie

Hoe is die Europese Unie ontstaan? Wat is de Europese Commissie? Hoeveel lidstaten zijn er? Hoe komt een Europese wet tot stand? Tijdens een interactieve Europa-les krijgen de leerlingen antwoord op deze vragen.

Op twee uur tijd krijgen ze inzicht in het ontstaan van de Europese Unie, de werking van de Europese Ministerraad en het Europees Parlement. Na een afsluitende Europaquiz keren de leerlingen als EU-experts terug naar school. 

Keuzeprogramma De Averegten

In De Averegten kun je een voorkeur geven voor één van de twee onderstaande programma`s. We doen onze best om je voorkeur te respecteren, maar we kunnen dit niet garanderen.

Hou er rekening mee dat slecht weer niet bestaat, slechte kleding wel. Aangepaste speel- en regenkledij is noodzakelijk. Stevige stapschoenen of laarzen zijn altijd goed. De activiteit vindt buiten plaats, er wordt geen binnenprogramma voorzien.

Op stap met de boswachter

Voorzichtig piept de lente tussen de bomen. Kunnen wij ze ontdekken bij planten en dieren? Met de boswachter als gids nemen we afscheid van de winter en zoeken sporen van nieuw leven. Welke dieren bewonen het bos al? Op welke is het nog een tijdje wachten? Al deze vragen en nog vele andere zullen beantwoord worden tijdens deze leerrijke wandeling!

Samen met de boswachter op stap gaan betekent: veel leren, ontdekken en doen. Zet je speurneus op en wandel mee in het voetspoor van de boswachter.

BioBingo

Hoeveel verschillende planten- en diersoorten vind je in De Averegten? Samen met de gids trekken we al spelend en speurend door het bos. Aan de hand van zoekkaarten komen we meer te weten over de bewoners van De Averegten.

Praktisch

Wie: 5de en 6de leerjaar basisonderwijs maximum 25 leerlingen
Dagverloop: 09.30 tot 14.30uur (gelieve 15 minuten voor aanvang aanwezig te zijn)
Kostprijs: dit aanbod is volledig gratis
Waar: De Averegten, Boonmarkt 4 a, 2220 Heist-op-den-Berg
Voorwaarden: 

  • Deelnemen aan Europa Xpert kan enkel door beide programma's te combineren.
  • Let op: elke klas kan slecht 1 gratis scholenwandeling per seizoen boeken in De Averegten. Wil je los van de combinatie met EUropa Xpert nog een extra wandeling boeken in de lente? Dan is deze wandeling betalend.