Warande, Turnhout (VOLZET)

Programma Europese Unie

Hoe is die Europese Unie ontstaan? Wat is de Europese Commissie? Hoeveel lidstaten zijn er? Hoe komt een Europese wet tot stand? Tijdens een interactieve Europa-les krijgen de leerlingen antwoord op deze vragen.

Op twee uur tijd krijgen ze inzicht in het ontstaan van de Europese Unie, de werking van de Europese Ministerraad en het Europees Parlement. Na een afsluitende Europaquiz keren de leerlingen als EU-experts terug naar school. 

Programma de Warande: Jacuzzi of Despair, Sharon Van Overmeiren

Sharon Van Overmeiren (°1985, Antwerpen) creëert sculpturen uit keramiek, brons en bijenwas. In haar werk knipt en plakt ze vrijelijk vormen en motieven die ze ontleent aan uiteenlopende bronnen, van de klassieke oudheid tot de popcultuur en van middeleeuwse heraldiek tot precolumbiaanse beeldhouwkunst.

Zo ontstaan wat Van Overmeiren zelf 'fictieve sculpturen' noemt, figuren wiens verhaal of identiteit nooit in één keer gevat kan worden. In haar tentoonstelling Jacuzzi of Despair neemt Van Overmeiren je mee op een visuele tocht doorheen de Expozaal. Ze nodigt je uit om op een speelse en associatieve manier naar de wereld te kijken en de dwarsverbanden buiten onze gevestigde culturele kaders te verkennen. Onderweg ontdek je de verschillende fasen van de ‘circle of life’ vertrekkende bij de geboorte, over liefde en voortplanting tot de dood en reïncarnatie, waar het einde van iets ook meteen weer het begin inluidt van iets anders.

Laat je onderdompelen in een eindeloze cyclus van vorm, materie en kennis.

Praktisch

Wie: 5de en 6de leerjaar basisonderwijs maximum 27 leerlingen
Dagverloop:
10.00 tot 15.00 uur (gelieve 15’ voor aanvang aanwezig te zijn)
Kostprijs: €5 per leerling 
Waar: De Warande, Warandestraat 42, 2300 Turnhout
Voorwaarde: deelnemen aan EUropa Xpert kan enkel door beide programma's te combineren.