Warande, Turnhout (VOLZET)

Programma Europese Unie

Hoe is die Europese Unie ontstaan? Wat is de Europese Commissie? Hoeveel lidstaten zijn er? Hoe komt een Europese wet tot stand? Tijdens een interactieve Europa-les krijgen de leerlingen antwoord op deze vragen.

Op twee uur tijd krijgen ze inzicht in het ontstaan van de Europese Unie, de werking van de Europese Ministerraad en het Europees Parlement. Na een afsluitende Europaquiz keren de leerlingen als EU-experts terug naar school. 

Programma de Warande: FRAGMENTEN, DOORGANGEN, AFDALING EN TERUGKEER

Ruim 15 jaar bouwt  kunstenaar Joris Van de Moortel aan een divers multidisciplinair oeuvre. Hij maakt muziek, schilderijen, tekeningen, sculpturen en maquettes die nadien al dan niet gestold worden tot grootschalige installaties vol neon en die hij samen met anderen tot leven roept in live-performances.

Het atelier van Joris Van de Moortel betreden, voelt eerder als een inkijk in het laboratorium van een alchemist. In zijn praktijk, neemt hij een gelijkaardige onderzoekende houding aan als deze uitgestorven figuur uit de wereldse mythologie. Eerder dan op zoek te gaan naar het eeuwige leven en rijkdom, lijkt Van de Moortel echter op zoek te zijn naar iets anders: naar een betreedbaar pad uit de chaos van de wereld die wij hebben gecreëerd en nu in versneld tempo naar haar destructie toe leiden.

Praktisch

Wie: 5de en 6de leerjaar basisonderwijs maximum 27 leerlingen
Dagverloop:
10.00 tot 15.00 uur (gelieve 15’ voor aanvang aanwezig te zijn)
Kostprijs: €5 per leerling 
Waar: De Warande, Warandestraat 42, 2300 Turnhout
Voorwaarde: deelnemen aan EUropa Xpert kan enkel door beide programma's te combineren.