Schoolbestuur Provinciaal Onderwijs

Het APB POA omvat vijf secundaire scholen, een Centrum voor Leren en Werken en een Centrum voor volwassenenonderwijs. Je vindt ons in Antwerpen, Mechelen, Boom, Stabroek, Hoboken en Kapellen.

Er zijn verschillende opleidingsvormen mogelijk. Zo gaan bij duaal leren theorie op school en praktijk op de werkplek samen. In het volwassenonderwijs werken we met modules zodat cursisten een opleidingstraject op maat kunnen samenstellen.

Het provinciaal onderwijs gelooft sterk in STEM – Science, Technology, Engineering en Mathematics - waarbij jongeren onderzoekend leren in wiskunde, techniek en wetenschappen. Die vaardigheid loont zowel in het (hoger) onderwijs als op de werkplek.

Rondleidingen voor leerkrachten

Ben je leerkracht of studeer je bijna af als leerkracht? Of overweeg je de overstap naar het onderwijs te maken? Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen op de secundaire scholen van het Provinciaal Onderwijs Antwerpen! Tijdens onze opendeurdagen organiseren we rondleidingen voor leerkrachten zodat je niet alleen van de sfeer op school kan komen proeven maar ook kennis kunt maken met ons lerarenteam. Laat je gegevens achter en wij contacteren je zodra de rondleidingen zijn ingepland. Je kunt dan als eerste kiezen welk tijdslot je het beste past. We kijken ernaar uit om je te ontmoeten!

Jaarverslag 2021

Wil je nog meer weten over het Provinciaal Onderwijs Antwerpen? Lees dan ons jaarverslag.