Landbouwers Kleine Nete welkom op infomarkten {beek.boer.bodem}

publish date
21.02.2022

Op 14 en 16 maart organiseert {beek.boer.bodem} twee infomarkten voor landbouwers in de vallei van de Kleine Nete. Op 14 maart houden we halt in Zandhoven en twee dagen later zijn we in Kasterlee. Landbouwers zijn van harte welkom om er hun expertise te delen met {beek.boer.bodem}. Met deze informatie werken we het nodige actieplan verder uit zodat we de landbouwers binnenkort een zo groot mogelijk menu aan klimaatrobuuste maatregelen kunnen aanbieden. Uiteraard geven ook de medewerkers van {beek.boer.bodem} graag uitleg over hoe landbouwers klimaatrobuuste maatregelen kunnen toepassen op hun bedrijf. 

Recent keurde de Vlaamse overheid onze nieuwe projectaanvraag Bodem~Water goed, waardoor {beek.boer.bodem} kan uitbreiden naar de twaalf gemeenten van de Kleine Netevallei. We werken momenteel een actieplan uit voor de Vlaamse Landmaatschappij waarmee we investeringen kunnen aantrekken. Investeringen die het voor landbouwers in het gebied interessant maken om klimaatrobuuste maatregelen op hun velden toe te passen. We denken hierbij aan financiële vergoedingen en aan advies en begeleiding van landbouwspecialisten van Boerennatuur Vlaanderen en Hooibeekhoeve.

Interesse? Schrijf je dan in voor een van beide infomarkten via onderstaande link:

Kaart gebiedscoalitie {beek.boer.bodem} oktober 2021
Het uitgebreide werkingsgebied van {beek.boer.bodem} in de vallei van de Kleine Nete

Infomarkten Praktisch

14 maart, Zandhoven - doorlopend van 13 tot 16 uur

adres: vzw KMI – Zorgverblijf Hooidonk, Langestraat 170, Zandhoven

met focus landbouw in Nijlen, Ranst, Zandhoven, Grobbendonk en Vorselaar.

 

16 maart, Kasterlee - doorlopend van 13 tot 16 uur

adres: OC Kasterlee - Binnenpad, 2460 Kasterlee

met focus op landbouw in Retie, Dessel, Kasterlee, Geel, Lille, Olen en Herentals

 

Inschrijven

Deelname is gratis, we vragen je wel om in te schrijven via deze link. Inschrijven kan tot 9 maart 2022

Indien je verhinderd bent op het moment voor jouw gemeente, ben je zeker ook welkom op het andere moment. 

Programma

  • Infostands Boerennatuur Vlaanderen, Hooibeekhoeve, Universiteit Antwerpen en Boerenbond Innoveert. 
  • Uitwisseling tussen landbouwers en {beek.boer.bodem} over landbouw- en klimaatuitdagingen in de vallei van de Kleine Nete

 

Logo_Beek_Boer_Bodem_CMYK_bewerkt

 

{beek.boer.bodem} ondersteunt landbouwbedrijven met klimaatrobuuste maatregelen, advies en vergoedingen. 

{beek.boer.bodem} is opgenomen in het samenwerkingsverband van de Kleine Nete. De actiepunten beschreven in het gebiedsprogramma ‘Kleine Nete’ worden uitgevoerd onder coördinatie van de provinciale dienst Gebiedsgericht Beleid. 

Voor de uitvoering van de projecten kan {beek.boer.bodem} rekenen op de steun van het landinrichtingsproject Water-LandSchap, Blue Deal, provincie Antwerpen en de betrokken gemeenten. Voor de begeleiding op het terrein krijgt {beek.boer.bodem} via het PDPO-project ‘Klimaatboeren versterken ecosysteemdiensten’ financiële steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.

Logo's van de partners in gebiedscoalitie {beek.boer.bodem}