Antwerpen Fietsprovincie

Hiervoor zet de provincie Antwerpen sterk in op het netwerk van fietsostrades. Meer dan 80 km fietsostrade wordt momenteel uitgetekend. Met deze fietsostrades verbindt de provincie Antwerpen alle belangrijke steden en bestemmingen in de provincie Antwerpen.
Daarnaast verzamelt ze objectieve informatie over fietsroutes met de Fietsbarometer, helpt gemeenten en politiezones bij het uitwerken van een verkeersveiligheidsbeleid, laat mobiliteitsstudies uitvoeren en begeleidt bedrijven naar een meer duurzaam woon-werkverkeer.

Spring zeker ook eens op je fiets om de bijzonderste landschappen in de provincie te verkennen met behulp van de fietsnetwerken of stippel je eigen recreatieve fietsroute uit met behulp van de digitale routeplanner.

De Grote Fietsenquête 2024 (16:9) - 2

Doe mee aan De Grote Fietsenquête 2024

Deel je mening, ervaringen en suggesties in De Grote Fietsenquête. Fiets je langs het knooppuntennetwerk of de fietsostrades in onze provincie? Wat is aantrekkelijk? Wat kan beter? 

Stuur het provinciale fietsbeleid mee de goede richting uit en maak kans op een Vlaanderen Vakantielandcheque of een leuk fietsgadget.