Vlaams Congres Verkeersveiligheid 2023: gouverneur Cathy Berx roept op tot volgehouden gezamenlijk engagement voor veiliger verkeer

publish date
22.03.2023

Op 21 maart vond de 20ste editie van het Vlaams Congres Verkeersveiligheid plaats. Het thema van dit jaar was “Innoveren naar veilig verkeer”. Meer dan 450 congresgangers wisselden er van gedachten over manieren om het aantal verkeersslachtoffers in Vlaanderen terug te dringen.

Verkeersveiligheidsprijs
GENT Vlaamse Verkeersveiligheidsprijs in Flanders Expo

Als voorzitter van het Vlaams Forum Verkeersveiligheid reikte gouverneur Cathy Berx de Vlaamse Verkeersveiligheidsprijs 2023 uit.

In haar afsluitende toespraak benadrukte de gouverneur het belang van gezamenlijk, volgehouden engagement om de verkeersveiligheid te verbeteren. Ze stelde bovendien de nota van het Vlaams Forum Verkeersveiligheid voor, met daarin 25 concrete aanbevelingen om de doelstellingen voor veiligere Vlaamse wegen voor 2023 te halen.

VCV
20230321 GENT Vlaamse Congres Verkeersveiligheid in Flanders Expo

Hieronder vindt u het slotwoord van de gouverneur.

Meer informatie over de nota van het Vlaams Forum Verkeersveiligheid en over de 20ste editie van het Vlaams Congres Verkeersveiligheid leest u in dit persbericht van het Vlaams Forum Verkeersveiligheid.

De volledige nota van het Vlaams Forum Verkeersveiligheid kan u hieronder downloaden.