Stagiaire in beeld: Marjolein

publish date
26.02.2020

Marjolein Machielsen deed haar keuzestage van de lerarenopleiding Thomas More bij Europa Direct. Van 3 tot 7 maart liet zij leerlingen uit het 5de en 6de leerjaar Europa ontdekken via onze Europa Xpert-sessies in de Warande. Ontdek hieronder wat zij van haar stage vond. 

Stagiaire Marjolein in actie tijdens een Europasessie.

Wat was het leukste moment?

“Het leukste moment tijdens de stage was de interactie met al die enthousiaste leerlingen. Zo kreeg ik achteraf de vraag of we het rollenspel bij de ministerraad nog eens gingen doen. Ik wist toen meteen dat het een geslaagde workshop was voor de leerlingen. Ook de spontane bedankjes na de workshops zijn mij zeker bijgebleven.”

Hoe kan je deze stage-ervaring nog gebruiken in de toekomst?

“Ik neem het belang van afwisseling en interactie zeker mee naar het onderwijsveld. Verder gaf de stage-ervaring mij zelfvertrouwen en zin om met hetzelfde enthousiasme voor de klas te staan.”

Wat heb je geleerd?

“Ik leerde zelf veel bij over de Europese Unie en oefende in het vertellen van de leerstof. Wanneer je een verhaal goed kan vertellen en de leerlingen kan betrekken door middel van vragen, gaat leren vanzelf.”