Interreg MiteControl op Plattelandstv

publish date
22.06.2022

90% van de leghennenstallen in Noordwest-Europa kampt met rode vogelmijt, beter bekend als de bloedluis. Daarom startte het Proefbedrijf Pluimveehouderij in 2018 samen met partners uit Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk met het Interreg-project MiteControl. De voorbije jaren werden verschillende duurzame bestrijdingsmethoden uitgetest bij het Proefbedrijf Pluimveehouderij en bij deelnemende landbouwers. Nu het project bijna afgerond is in het voorjaar van 2022, kunnen de bevindingen uitgedragen worden naar de sector.

Dit Europese project toont heel mooi aan wat de rol kan zijn van de proefbedrijven van de provincie Antwerpen. Het is de samenwerking tussen ons proefbedrijf, de universiteiten, dus de kennisinstellingen en de landbouwers die het mogelijk maakt om samen te testen en te bekijken hoe dat we de uitdagingen van de pluimveesector kunnen aanpakken. Het is een samenwerking waarbij dat de landbouwer ondersteund wordt.

Interesse in en praktische gids over het Interreg MiteControl-project, of blocnotes die het monitoren in de stal vergemakkelijkt? 

logobalk MiteControl met Belgabroed