Vacature ploegverantwoordelijke Proefbedrijf Pluimveehouderij

09.07.2020

Het Proefbedrijf Pluimveehouderij zoekt een ploegverantwoordelijke die een enthousiast team dierverzorgers gaat aansturen. Samen met de dierverzorgers, de onderzoekers en de technisch deskundigen werk je mee aan onderzoeksprojecten in de stallen van de leghennen en vleeskippen en op de bedrijfsterreinen van het Proefbedrijf.

Het Proefbedrijf Pluimveehouderij in Geel is een provinciaal praktijkbedrijf met internationale uitstraling. Het beschikt over unieke, hoogtechnologische infrastructuur voor leg- en vleeskippen. Die laat toe om theorie en kennis te testen in omstandigheden die sterk vergelijkbaar zijn met commerciële bedrijven. Nieuwe technologieën vinden eerst ingang op het Proefbedrijf Pluimveehouderij alvorens geïmplementeerd te worden in de praktijk. Dit beschermt de pluimveehouder tegen onnodig risicovolle investeringen. Met dit soort praktijkonderzoek wil het Proefbedrijf Pluimveehouderij kijken hoe efficiëntiewinst en return on investment gerijmd kunnen worden met duurzaamheid en dierenwelzijn. De kennis die het Proefbedrijf tijdens deze onderzoeken opdoet, wordt gedeeld met de pluimveesector en de burger.

Wat zal je als ploegverantwoordelijke doen?

Je komt terecht in een team van een 6-tal onderzoekers, een 12-tal dierverzorgers en 3 technisch deskundigen. Als ploegverantwoordelijke voor de dierverzorgers sta je in voor de algemene stalopvolging en het (bij)sturen van je team van dierverzorgers. Concreet voer je hiervoor onder andere volgende taken uit:

• Je staat in voor de opmaak van de planning en het aansturen van de dierverzorgers;
  • Je bent het aanspreekpunt voor de dierverzorgers en stuurt hen aan zodat de juiste werkzaamheden, stalen en metingen worden gedaan in het kader van de lopende projecten;
  • Je bent het aanspreekpunt voor de dierverzorgers wat betreft verlof, evaluaties,…;
  • Je detecteert de behoefte aan opleiding en organiseert deze binnen je team;
  • Je zorgt voor de continuïteit van de technische stalsystemen en voert herstellingen uit indien nodig (voederinstallatie, drinksysteem klimaatregeling, weegsystemen, …);
  • Je werkt samen met de dierverzorgers: je voert metingen in het kader van onderzoek correct uit en zorgt voor een correcte input van de data, je voorziet in de basisverzorging van de dieren en in het onderhoud van stallen en terreinen.

Hoe stel je je kandidaat?

Surf naar www.provincieantwerpen.be. Ga naar Jobs, selecteer deze functie en dien je kandidatuur online in tot en met 2 augustus 2020.

Meer weten?

Is je interesse geprikkeld? Open dan hieronder de volledige vacature en lees alles over de voorwaarden, de selectieprocedure, ...