Verlenging MiteControl goedgekeurd

publish date
29.06.2021

Samen met de Europese partners diende het Proefbedrijf Pluimveehouderij een aanvraag in om MiteControl uit te breiden naar twee nieuwe sectoren, namelijk opfok- en moederdierbedrijven. De aanvraag is goedgekeurd door Interreg North-West Europe waardoor MiteControl verlengd wordt tot 31 augustus 2023.

Momenteel testen we nog volop drie combinaties van bloedluisbehandelingen op elf leghennenbedrijven in België, Frankrijk en Engeland. Daarop baseren we ons om in de nabije toekomst ook de strijd aan te gaan met de bloedluizen op zes opfokbedrijven (in België en Frankrijk) en twee moederdierbedrijven in België en hier duurzame behandelingsmethodes uit te proberen. Hiervoor mogen we Belgabroed welkom heten als nieuwe MiteControl partner. Ook originele project partners Koppert BV, Université Paul-Valéry Montpellier 3, ITAVI en KU Leuven blijven aan boord. Samen werken we verder om duurzame oplossingen voor de bloedluisproblematiek te kunnen aanbieden aan pluimveehouders in de regio Noord-West Europa.

MiteControl (NWE 756) wordt gefinancierd door Interreg NWE (EFRO: € 2,05 miljoen) met Belgische cofinanciering van Proefbedrijf Pluimveehouderij, Provincie Antwerpen, Boerenbond, en Departement Landbouw en Visserij. Het totale projectbudget bedraagt 3,4 miljoen euro.

logobalk MiteControl met Belgabroed