DocAtlas steunt de Zelfmoordlijn tijdens de Warmste Week

publish date
04.11.2019

Vorig jaar ging de docAtlaswarmte richting Close The Gap. DocAtlas zamelde toen 532 euro in door het verkopen van tombolaticketjes. Dit jaar kiest docAtlas voor het Centrum ter preventie van zelfdoding en de Zelfmoordlijn, omdat ze broodnodig werk leveren.

Ines Buscher maakte dit keer originele, duurzame en afwasbare boterhamzakjes die docAtlas vanaf dinsdag 5 november aan de balies in Antwerpen en Turnhout gaat verkopen. Een zakje kost 10 euro, waarvan er 5 integraal naar het CPZ gaan.

De keuze voor het CPZ kwam er omdat een ex-medewerker van docAtlas nu voor het centrum werkt. Verder sluit het werk van de Zelfmoordlijn aan bij een aantal rubrieken uit onze collectie Welbevinden. Zich goed voelen is een voorwaarde om tot leren en groeien te kunnen komen.

Van de cijfers word je niet vrolijk:

* per dag overlijden 3 Vlamingen door zelfdoding

* per dag ondernemen 28 mensen een poging

Toch gelooft het CPZ er samen met docAtlas in dat zelfmoord voorkomen kan worden. Vrijwilligers doen hun best om 24/24 gesprekken te voeren met mensen die zelfdoding overwegen. Helaas blijven er naast de 15 000 gesprekken die men jaarlijks voert ook hulpvragen onbeantwoord.

Met meer middelen kan het CPZ meer vrijwilligers opleiden, die dan weer meer gesprekken kunnen voeren.

Samen kunnen we zelfdoding voorkomen!

Koop dus een boterhamzakje voor jezelf, je buur, je zoon, je dochter, je partner, de juf of meester van je lieveling op school! Een warmer (kerst)cadeau vind je niet!