Pilootscholen gezocht voor Educational game VRkeer

publish date
26.01.2022

DocAtlas zoekt leerkrachten van de derde graad lager onderwijs en de eerste graad secundair onderwijs die het Virtual Reality pakket VRkeer willen uitproberen.

WAT?

VRkeer is een Virtual Reality pakket over verkeersveiligheid voor leerlingen uit de 3de graad lager en 1ste graad middelbaar onderwijs.

VRkeer won al de publieksprijs van de Belfius Smart Belgium awards en viel ook in de prijzen op the International Competition of Educational Games.

Via onderstaande linken kun je informatieve filmpjes over het pakket bekijken:

 

DOEL?

In een veilige klasomgeving oefenen leerlingen verkeerssituaties op de fiets in een virtuele omgeving. Daarmee ontwikkelen ze meer verkeersinzicht voor ze effectief de fiets op stappen.

Praktisch:

🚲 Het pakket bestaat uit 2 koffers met 4 sets VR-brillen en VR-fietsstuurtjes. De grootste koffer meet 30 op 50 op 70 cm. De kleinste is 22 op 42 op 57 cm groot. Deze koffers transporteer je dus niet makkelijk met het openbaar vervoer.

🚲 Voor de goede werking is stabiel internet is vereist. Zelf uittesten voor gebruik in de klascontext is sterk aangeraden. Vraag hierbij ondersteuning aan de pedagogische ICT-verantwoordelijke van je school.

🚲 Het leertraject bestaat uit 8 keer 3 oefeningen en 2 totaaloefeningen. Leerkrachten kunnen de voortgang van de leerlingen volgen op een dashboard.

🚲 Als school kan je de koffers lenen bij docAtlas Antwerpen. Momenteel zoeken we een aantal pilootscholen. De koffers zijn dus nog niet ontleenbaar voor iedereen. Reserveren doe je via e-mail. De leentermijn wordt samen met de lener afgesproken, afhankelijk van beschikbaarheid. Per set betaal je een waarborg van 50 euro (cash of met Payconiq). Voor meer info kun je Peter Roef contacteren. 

VRkeer is een ‘Smart Education @ Schools’ project uitgevoerd door VBS broederschool DriegaaienTechnisch instituut Sint-CarolusBerkenboom HumanioraForum Da VinciBasisschool Sint CarolusUniversiteit GentOdisee hogeschool, Vlaamse stichting verkeerskundeMoev en de Mobiel vzw met steun van de Vlaamse Overheid en IMEC.