Paul en Patrick Van Hoeydonck - GO BABY GO!

publish date
21.10.2021

Nog tot 17 december kan je in het Antwerpse provinciehuis werk van kunstenaars Paul en Patrick van Hoeydonck bekijken. De presentatie GO BABY GO! is een eerste interventie in de installatie Every Collection Hides Another Collection, een ontwerp van Nico Dockx. De provincie Antwerpen ontsluit zo met wisselende opstellingen haar kunstcollectie. 

Paul Van Hoeydonck en Patrick Van Hoeydonck - Man in space

In de zomer van 1971 plaatste de bemanning van Apollo 15 de sculptuur Fallen Astronaut van de Antwerpse kunstenaar Paul Van Hoeydonck op de maan. Het is nog steeds het enige kunstwerk op het maanoppervlak. Naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van deze gebeurtenis organiseert de provincie Antwerpen GO BABY GO!, een kleine presentatie met werk van Paul Van Hoeydonck (1925) en zijn zoon Patrick Van Hoeydonck (1959-1984) in de kunstinstallatie Every Collection Hides Another Collection. Kunstwerken uit de eigen collectie worden aangevuld met bruiklenen uit de verzameling van de kunstenaar en enkele openbare collecties. 

Wanneer

Van 24 september tot en met 17 december 2021, van maandag tot vrijdag van 8 tot 18 uur (gesloten tijdens weekends en op feestdagen).

Waar

Provinciehuis Antwerpen, Koningin Elisabethlei 22, Antwerpen

Over de kunstcollectie

Met een verzameling van ruim 2200 objecten bezit de provincie een rijke en diverse kunstcollectie. Het merendeel van de collectie is afkomstig van kunstenaars die een link hebben met de provincie Antwerpen. Het provinciebestuur zorgt ervoor dat haar kunstwerken op verschillende locaties toegankelijk zijn voor het grote publiek. In het provinciehuis wordt de collectie in wisselende opstellingen getoond in de installatie Every Collection Hides Another Collection.